Poslední návštěva: Právě je 04 kvě 2026 12:18

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 89 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Stavba vlastního zesilovače včetně ochran, cross, limite
PříspěvekNapsal: 25 bře 2010 05:16 
Řádný člen

Kraj:
Thales - přesně tak.

Navíc máš škálu možností, jak ten zesák bude funkčně vypadat, jaké budou a nebudou jeho součást a pod.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 bře 2010 12:16 

Kraj: ČR - Olomoucký
Řekl bych že pokud nejseš prase, nejseš levej na pájení a máš aspon trochu zkušeností, tak můžeš postavit zesík kterej kvalitou mnohonásobně předčí tovární zesíky z čajny. Je jasny že pokud někde něco ojebeš, neumíš pájet-uděláš studeňáky a použiješ nekvalitní součástky, popř neprovedeš měření s finálním odladěním tak máš místo zesíku časovanou bombu. Sám mám zesík cca 2x300W a funguje bez problémů už přes 2 roky i když zatím pořád není dodělanej (regulace otáček ventu, nastavení clip indikatoru, nenainstalovanej limiter).

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 bře 2010 12:20 
Řádný člen

Kraj:
Tak ono poctivá práce, dobré součástky a rozumný a funkční schématko je zárukou dobrého zesáku. Tady nejde o peníze, ale o to, že když je něco koníčkem, neohlížíš se po penězích, ale máš chuť si to udělat sám :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 bře 2010 16:19 

Neberte to jako prudičství, ale nesouhlasím s tím - dostaneš náhodou vadnej kus rezistoru z výroby, opomeneš oživení, nebo se prostě v desce usadí "duch" a máš poprdeli pokud ten výrobek neovládáš na konstrukční úrovni. Poctivej návrh ještě nemusí bejt dobrej návrh, a i auta za miliony dolarů umí hořet plamenem... Takže bych to spíš viděl jen na zvýšení pravděpodobnosti úspěchu. Je to především PŘEDPOKLAD, a neradno říkat "hop", dokud....

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 bře 2010 17:05 
Řádný člen

Kraj:
Jo, Peťo, s tím souhlasím...

Sám jsem dost dlouho hrál (počítám 6let) na stavěný zesák SDA500 (2x500/4ohm) s ochranami a mírně upravenými vlastnostmi oproti originál zapojení a nastavení výrobce.
Spolehlivost 100%, hrál bez jedineho problemu, nyní ustoupil zesáku QSC GX5, avšak při srovnání bych mu dal přednost, být to tovární kousek (také menší váha pomohla GX5 do racku).

Určitě bych osobně nestavěl, resp nevymýšlel kompletně zesák od nuly sám, až tak dalece nejsem zkušený. Poskládat stavebnici, ověřit součástky, nastavit a oživit zesák dovedu. A stejně, po mé práci to jde pod ruce člověku, co to dělá od malička dodnes. Nebudu jmenovat, ale Prodance s nim uzce spolupracuje, možná i s jinýmy zde píšícími.

Jak jsme již psal jednou, myšlenka vlastích beden menších rozměru a většího výkonu včetně zesáku a periférií kolem "na míru" mě žene směrem jí realizovat, protože jít z auta na stage 20x a jen 1éx je rozdíl a ušetření času, který pak můžu věnovat jiným věcem :) Třeba si zajít na pivo :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 bře 2010 17:18 

Nebo to nosit naschvál, a vydělat si tím na mnohem víc piva? :lol: To je otázka úhlu pohledu. Já to chápu, a jsem za to rád. O aktivkách budu dobudoucna také přemýšlet, ale zatím na trhu nic pro mě vhodného asi nevidím, nebo bych musel slevit z nároků, popřípadě mrtě přidat na ceně. To už radši prásknout GXko/PLko přímo do bedny :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 bře 2010 20:37 
Řádný člen

Kraj:
Stejně pořád nechápu tu zaujatost vůči netvárním výrobkům. Jak říkám pokud se to udělá poctivě není problém a nevidím jediný důvod proč by měl být tovární výrobek lepší. Když to udělám sám tak to můýu udělat tak že vím na 100% že tam není nic ojebáno a za o dost menší cenu. A můžu to udělat i jako vestavbu do bedny ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 bře 2010 21:29 

To pochopíš, až se tě někdo na kšeftě zeptá, co to je za aparát. Jen málo spřízněných duší najdeš, a vtělených do pořadatelů ještě dvacetkrát méně.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 bře 2010 23:30 

Kraj: ČR - Olomoucký
To je ale pak trochu demence, když pořadatel dá přednost někomu kdo má omni nebo low end řady jako GX od QSC, nebo ty předělávky od EAW před někým kdo má zesilovač domácí výroby ale se zaručenou 100% funkčnstí, odzkoušeny, odladěny, mnohdy vyšším výkonem a hlavně ví co od toho může čekat když si to sám udělal. Já sám když dělám něco tak to předimenzuju jak prase aby to vydrželo i konstantní provoz v brutálník clipu a těžkejch podmínkách aniž by se něco neuškvařilo (nepočítám bedny). To abych někde sehnal case od QSC zesů a nacpal do toho svoje střeva :D:D:D

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 bře 2010 01:55 
Řádný člen

Kraj:
Petře ale to není problém techniky ale problém duševní. Já se na to dívám jako technik a to že někdo ulítává na značkách je jeho problém. Ale zase mi pak dělá radost takovým lidem ukázat že to prostě hraje a přehraje to celou řadu značkových výrobků :twisted:

Na druhou stranu to z určitého úhlu pohledu chápu. na rovinu - kolik lidí je schopno nějak uplácat zařízení které jsou schopní nazvat zesilovač? A kolik z nich to udělá fakt pořádně? Ono se najde dost lidí kteří na to klidně vemou TDA7250 nějak naházených v kastli kde je všechno na co se podívám blbě. Protože majitel klubu/pořadatel nějaké akce má těžko znalosti na to aby si mohl ověřit zda je dané řešení alespoň po zběžné vizuální kontrole OK, eventuálně nemá nikoho kdo by to udělal za něj (nehledě na organizační a časovou náročnost takovéhoto postupu) tak je pro něj jednodušší (byť nespravedlivé) domorobo stroje vyškrtnout a nebo o nich alespoň (oprávněně) pochybovat. Je jasné že ani ten největší čínský dobytek i při všech těch hrůzách si nedovolí takové věci jako někteří experti. Prostě volí organizačně menší zlo a při tom se někdy dopouští nespravedlností. Neříkám že mám takové chování rád, jen říkám že není absolutně nepochopitelné.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 bře 2010 17:20 
Řádný člen

Kraj:
Pravda, plno lidi se dívá co máš za aparát a s homodomo ikdyby hrály sebelépe a spolehlivěji než EAW prostě smůla, nevezmou Tě.

To už jedině udělat podařilou "kopii" něčeho známeho a tou "kopií" myslím, že prostě na svou bednu se svým zesákem (třeba) nalepím nálepku té známé firmy :-D Prostě s pořadatelem slušně vymést...

Je to diskriminace nás malých, proč "lepší" kšefty jsou jenom pro ty s XY,XXY,YYX značkovými aparáty... Pokud máš v hlavě a uděláš spolehlivou a hrající aktivku a trumfneš si s tím konkurovat značkovým aparátům (jakože trumfovat před dotyčným pořadatelem, že nepozná, že to není to, cos napsal) jen takovým lidme budu fandit. Sám jsme zastáncem toho, že né vše, co má nálepku je kvalitní a spolehlivé a mnoho a mnoho homodomo výrobků je lepších než tovární kusy (Omni,QSA,Uli...)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 dub 2010 04:50 
Řádný člen

Kraj:
Jenže to seš pakskoro jak ten číňan. Nejede nám vlastní značka? Nevadí - půjčíme si jinou. Mě by musela hanba fackovat. když někam jdu vtak sám za sebe a klidně bych řekl že jsem to udělal já sám. To že na to dám cizí nápis popřu defakto sám sebe. Jistě, lzte se na to dívat i tak že když oni vyjebou s ebou ak ty vyjebeš s nimi. Také se můžeš pošlebovat a v duchu si říkat "kdyby tak věděli" když si budou chrochtat blahem jak to pěkně hraje. Ale nemění to nic na tm co jsem napsal výše - je to sebeklam i klamání ostatních. Je to na úrovni diplomatických keců a ojebů které nesnáším - jsem pro přímé řešení i když se to mnohým nelíbí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 dub 2010 19:10 
Řádný člen

Kraj:
Citace:
když oni vyjebou s ebou ak ty vyjebeš s nimi

Asi takhle jsem to nějak myslel... :)
¨Po akci nálepku klidně zae sundám :P :D :P

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 dub 2010 23:24 
Řádný člen

Kraj:
No to je právě to co je mi proti srsti co jsem vysvětloval.

Mimochodem to co máš v podpisu tomu se říká nutkavé chování. Třeba jako mají kleptomani, exhibicionisté a tak :mrgreen:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 dub 2010 19:43 
Řádný člen

Kraj:
Jak jste si mohli všimnout, mám tady téma GATE signálová brána a není to od věci se stavbou zesilovače, protože po dlouhých úvahách a přemýšlení jsme došel k závěru že:
- si můžu koupit hotovej zesák a jednoduše ho šupnout do bedny po menších estetických úpravách / výsledek že tahám jednu bednu ale za to o dost těžší
- můžu vyrobit zesák na míru, bude radost z něčeho "mého" a tahám jen bednu, ikdyž těžší. Ve finále jsem na tom stejně jako v prvním bodě.
- postavit vlastní zesák na míru včetně toho, co tam chci tak, aby to fungovalo na míru reprosoustavě a danému použití. Výsledek bude opoznání lepší než u předchozích 2 bodů, zesák bude postaven na dané typy repráku, na dané pásmo, na dané naladění a záměna s jiným reprem bude znamenat přenastavit hodnoty třeba poťáků a pod,..

Pro mne, jako vyučeného elektrikáře slaboproudáře, nadšence do zvuku a do vlastních staveb čehokoliv, vychází nejlépe a nejzajímavěji 3 možnost. Ano možná si řeknete PROČ, když koupi dobrého QSC a DSP to udělá stejný výsledek.

Odpovědí je otázka. Nechal by jsis svoje z fabriky vyrobené auto vytuningovat podle svých představ, ale někým jiným, kdo Ti to udělá po svém? (A ještě si tam nalepí svou vizitku, idkyž nápad je tvůj? :) )

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 dub 2010 22:42 

Ano i ne. Šel bych k někomu, kdo to udělá nanejvíš po mém, a ta vizitka by mě nemrzela, byla by to jakási daň za skvěle odvedenou práci, a věděl bych, že ten stroj pracuje "dokonale". Jirko, nejsi ani automechanik, ani návrhář / elektroinženýr, alespoň co já vím (moc toho není), tak bys mohl mít trošku soudnosti a vědět, že existují i "lepší ruce, než ty tvoje" :-) Do kterejch když se svěříš, tak dostaneš príma mašinu a ještě nebudeš mít skoro žádnou zodpovědnost za její poruchy. Pokud nejsi DJ Trotl :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 dub 2010 23:43 
Řádný člen

Kraj:
Neříkám že já umím nejlépe, taky na to mám lidi. Ale úplně cizímu bych to nedával, stejně by to šlo k tomu mému na kontrolu, sto úprav a to už si s tím kolegou můžu rovnou postavit sám. Jsme elektrikář slaboproud kdyby něco :) a právě taky proto když mi něco odejde, vím co to bude to hledat a jak to rychle opravit. A podle mne se nikdo do takového zesáku včetně všeho pouštět nebude kvuli financím, času a náročnosti. Už vidím ty davy kdo se na to hlási (a cena za práci toho "někoho" je taky to proč bych to udělal vlastními silami) No uvidíme, zatím je to ve hvězdách ale nad něčím přemýšlet musím

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 dub 2010 09:29 

Opravdu je to tak nezaplatitelné třeba oproti QSC PL 3, PL 4 ? A tvůj čas je zadarmo? Já si opravdu nemyslím, že si to uděláš levněji a lépe natolik, aby sis na ten ostatní "odpad" mohl ukazovat prstem. Stačí se kouknout třeba na bedny Megaton, a u zesilovačů vysokých výkonů tomu nebude zásadně jinak. Kvůli ušetřeným 2000Kč odmítám hnout brvou. Za to ani nevstanu z postele při představě, že na mě visí břímě třeba revize, záruky, a ostatních lapálií vlastního výrobku.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 kvě 2010 14:07 
Řádný člen

Kraj:
Modul zesilovače 1000+250+125W včetně ochran, crossveru pro každý kanál a plno vychytávek a doplňků by mohl yjít na cca 14tis s dph. Více info http://www.federmann.cz

Co je na tom špatného postavit si modul na míru? pan Federmann je maximálně vstřícný a postaví mi, co potřebuji a slyšel jsem na něj jen pozitivní reakce (viděl i slyšel zvukově).

Trošku posouvá hranice možností pro ty, co stavět neumí :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 kvě 2010 14:23 

Kraj: SR - Trenčianský
:lol: odborník na slovo vzatý

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 89 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]