Poslední návštěva: Právě je 04 kvě 2026 13:52

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: stavebnice zesilovače
PříspěvekNapsal: 13 bře 2011 16:18 

Kraj: ČR - Zlínský
zdravim.. mam stavebnici tohoto zesilovace. Mam vse zapojene v bedne a melo by to slapat ale podle popisu v tom papiru jsem z toho pochopil ze funkce PLAY je funkcni kdyz svorky 13 a 14 nejsou spojeny .. a melo by tam byt napeti 4,7V ale neni je tam prave jen asi 0,2V coz by odpovidalo jine funkci. Jinak napeti na napajecih svorkach je takove jake ma byt tak si myslim ze je zadrhel nekde dal. Tak se ptam jestli to nekdo lepe chape ale ja jsem z toho trochu jelen a neni mi to furt jasne.
Pripojuju to k receiveru YAMAHA HTR-6030 a tady je ten papir k tomu.
Diky za odpovedi.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: stavebnice zesilovače
PříspěvekNapsal: 13 bře 2011 19:09 

mezi GND a svorkou 13 bys měl naměřit onych 4,7V a pokud spojíš svorku 13 a 14 tak by se ti zesilovač měl rozběhnout.
Jinak ale není to moc dobrá volba konc. stupně! je to taková nevyspitatelná sviňa.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 bře 2011 19:13 

aha pekna charakteristika :D ja jsmez toho spis pochopil ze tech 4V nebo vic ma byt mezi tou svorkou 13 a -U a tak jak rikas ty tam mam porad nic ... nebo tech 0,2V spojit to... no jeste to potom zkusim :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 bře 2011 02:50 

Kraj: ČR - Středočeský
Nene chlapi. Tenhle modul jsem ještě před cca 14ti dny měl na stole a oživoval ho.

Pokud má zesilovač hrát, jsou svorky 13-14 rozpojeny!!! V rozpojeným stavu tam musí být něco mezi 4,5-4,9 V-je tam totiž stabilizační dioda 4,7 V.

Pořádně si překontroluj plošňák!!! Jestli je vše tak, jak má být. Podívej se proti silnýmu světlu, jestli nejsou někde propojeny cestičky nechtěně (může to být i vlasový spoj několik setin milimetru!!!)

Pak se mrkni, jestli ta dioda D1 není zapojená obráceně!!!!!-pak by totiž mezi svorkama 13-14 mohlo být cca 0,5 V a zesilovač bude umlčenej ( a jestli jsi to měřil na rozsahu třeba 200 V, tak tam klidně místo 0,5 naměříš 0,2 = přepni rozsah na 20 nebo 2 V a změř to znovu).

Pokud na nic nepříjdeš zkus ještě vzít kartáček na zuby a pomocí čistýho lihu ten plošnák párkrát zespodu přejed a pak ho nech pořádně usušit. Jestli je to hodně zaprasený od kalafuny, tak to musíš důkladně očistit!!! a dávat bacha na to, aby se ti ta lihem rozpuštěná kalafuna nedostala do patic IO!!!! To by pak mohlo způsobit že nějaká noha toho IO bude tou zaschlou kalafunou izolovaná a celý to při zapnutí může zahořet :D.

Jinak si dej pozor, abys to celý nenapájel víc jak +/- 35 V naprázdno!!! V návodu sice je až +/- 45 V, ale pak ten zesilovač sám od sebe časem může zahořet.

Jestli nic nepomůže, můžem se domluvit i tak, že mě to pošleš a já ti to oživim:).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 bře 2011 18:20 

je to možné, já se řídil podle návodu, nikdy jsem tohle v rukách neměl !!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 čer 2011 20:48 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
No ja ti do toho nechci moc rypat,to byla tvoje volba zesíku ale: cena a výkon je lákavý/a,ale je to hořící bastl nevhodné konce a navíc je tam osazení TDA 7250 a ten se rychle zahříva nejlepší je na něj dát nějakej chladič a to napětí v plánu je také blbost asi chtějí at to lidem zhoří nebo co.Mimochodem nedávej víc jak těch 35V ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 čer 2011 21:22 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
TDA7250 je takový postrach od kterého nikdy nevíme, kdy se rozhodne udělat ohňostroj. Hlavně nepřetěžovat a nehrát "do plných"!

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]