Poslední návštěva: Právě je 04 kvě 2026 13:53

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Behringer DCX2496
PříspěvekNapsal: 31 pro 2011 12:15 

Kraj: ČR - Ústecký
Dobrý den, máte prosím někdo zkušenosti s tímto crossem ? Zejména mi jde o to, zdali jste někdo zkouškel automatické nastavení EQ a zpoždění pomocí funkce automatického naladění přes mikrofon ? Pokud ano, zeptám se tedy hloupě, zdali mohu připojit na input C mikrofon třeba typu SURE SM58, nebo to musí být speciální měřící mikrofon třeba typu Behringeh ECM 8000 ?

Druhý dotaz, zdali když připojím správný mikrofon, pak v setupu spustím pouze automatické naladění, nebo musím (nějak, někde ?) přepnout input C na mikrofoní, nebo se to přepne samo ? Pokud jste to někdo zkoušel, funguje to dobře, nebo je to na prd ?

Třetí, nemá prosím někdo náhodou návod pro tento cross v češtině ? Tuším, že byl přiložen když jsem ho kupoval, ale už jsem ho někde potratil.

Díky moc

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Behringer DCX2496
PříspěvekNapsal: 31 pro 2011 12:29 

Je to v praxi spíš naprd, protože naměřená situace u mikrofonu zdaleka nebývá taková, jaká po celé poslechové ploše. Dva metry vedle už může být všecko špatně, nehledě na extrémní nastavení šíleného procesoru, který nastaví na jedné frekvenci +8db (dobrá šance jak poškodit reproduktory) a hned kousek vedle -8db. V takové situaci je něco hodně špatně.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 pro 2011 13:30 

Já jsem si myslel, že se právě proto umístí měřící mikrofon někde doprostřed poslechové plochy, aby byl výsledek co možná nejobjektivnější, je jasné, že vzadu to pak bude hrát trochu jinak než vpředu, ale tak je tomu ostatně vždy.

Šlo mi spíše o to nechat cross zkalibrovat automatikou a případné extrémy doladit ručně. Četl jsem na zahraničních forech, že ta automatika funguje až překvapivě dobře, ale už se tam nepsalo čím a jak bylo prováděno měření.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 pro 2011 13:37 
Zabanovaný

Kraj: ČR - Středočeský
za sebe bych doporučil ten krám prodat, přidat pár tisíc a koupit bazarovej driverack :D

http://hudba.bazos.cz/inzerat/12804375/ ... ack-PX.php
gugl jich našel hromady, nebo nějaký laciný digisynthetic/bv, cokoliv bude lepší...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 pro 2011 21:51 

Já ji mám dokonce ve spojení s DEQ2496, dokonce v HiFi sestavě :lol:
Obrázek
By ales_kocourek at 2011-11-16
ale pozor: digitální výhybka Behringer DCX2496 nemá automatické EQ, to má pouze DEQ2496 :!:
Má na zadní straně sice vstup pro měřící mikrofon ECM8000, ale ten slouží pouze pro nastavení time delay, čili vzdálenosti jednotlivých reproduktorů od místa poslechu a současně ti změří fázi jednotlivých reproduktorů. Nic jiného se mikrofonem u DCX neměří :!:

Jak DEQ, tak DCX není přístroj typu plug and play, odtud pramení nespokojenost s ním. Zapojíš-li jej pouze v digitální cestě, pak po drobné úpravě na výstupu je zvukově srovnatelný s mnoha mnohem dražšími DACy a já nemám důvod tomu nevěřit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 pro 2011 22:21 

Díky za odpověď. Chápu to tedy správně, že musí být použit měřící mikrofon (např. ECM8000 nebo jiný) s jiným to makat nebude ?

Manuálek v CZ by prosím nebyl :?: ;)

Cross nastavuji převážně přes PC, takže se mi ovládání zdá poměrně snadné a intuitivní, ale nikdy jsem nezkoušel hrát si s delay, protože se mi zdá ať nastavím co nastaví, tak to vždycky hraje hůř. tudíž jsem chtěl testnout tu automatiku, ale měřící majk se mi kupovat nechce, myslel jsem. že bych tam právě připojil tu svou SHUREku.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 pro 2011 23:18 
Zabanovaný

CiBA píše:
Díky za odpověď. Chápu to tedy správně, že musí být použit měřící mikrofon (např. ECM8000 nebo jiný) s jiným to makat nebude ?

Manuálek v CZ by prosím nebyl :?: ;)

Cross nastavuji převážně přes PC, takže se mi ovládání zdá poměrně snadné a intuitivní, ale nikdy jsem nezkoušel hrát si s delay, protože se mi zdá ať nastavím co nastaví, tak to vždycky hraje hůř. tudíž jsem chtěl testnout tu automatiku, ale měřící majk se mi kupovat nechce, myslel jsem. že bych tam právě připojil tu svou SHUREku.

shureka nené...:D
musí to bejt spešl mikrofon, né zpěvovej :D :roll:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 led 2012 07:46 

Při použití funkce "Auto Align" je u DCX2496 vstup C optimálně přizpůsoben pro použití ECM8000 a nastavuješ pouze teplotu v místnosti - vše ostatní udělá DCX sama.
Jeho cena není zas tak velká, abys' musel laborovat s jiným mikrofonem - dá se koupit již od 500,- Kč výše, pro tuto funkci nemusí být kalibrován a nic jiného se s ním v případě výhybky nenastavuje.

Český manuál DCX2496 mám v digitální formě, ale bohužel dost špatně čitelný.

Teoreticky by se ke stejným výsledkům mělo dojít odměřením vzdáleností akustických středů reproduktorů od poslechového místa /mikrofonu/ a změřené hodnoty manuálně nastavit. To by ale byla velká škoda - výsledky dané touto automatickou funkcí se dají použít v A New Crossover Theory , kde najdeš odkaz na nastavení LeCleach - a výsledkem je až neskutečně krásný 3D zvuk. Prostě s Behringerem si musíš hrát :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 led 2012 12:10 

Díky za jasnou odpověď. Linky určitě poctivě pročtu. Přesto, že máš manuálek špatně čitelný, rád bych tě požádal o jeho zaslání, přeci jenom lepší něco nežli nic.

ECM 8000 jsem na netu nenašel nejlevněji něco přes 1000 CZK, prosím tě kde jsi ho viděl za 500 CZK ?

Dík

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 led 2012 18:16 

a) Hledám, hledám, nenacházím => pošli mi SZ adresu, nechám udělat kopii a zašlu dobírkou v ceně pošty na tvou adresu.
b) Slovanet, Aukro a hlavně eBay. Chce to čekat, přece jen je to speciál který potřebuješ na určitou věc a pak se ti zbytečně válí ve skříni, tedy většinou. Já s ním měřím často a tak jsem si jej nechal v Německu zkalibrovat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 led 2012 19:37 
Řádný člen

Kraj:
Ten DBX z odkazu je můj, nakonec našel využití v monitorové cestě, avšak ECM8000 mám pořád doma a leží ladem. K měření používám jejich originál DBX M2. Kdybys měl zájem, mohl bych za nějaký penízek prodat.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]