Poslední návštěva: Právě je 04 kvě 2026 15:26

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Tipy na kvalitní levný lehký 1U zesilovač pro výškovou sekci
PříspěvekNapsal: 02 led 2012 21:22 
Řádný člen

Kraj:
Zdar kluci,
poohlížím se po nějakém ultraminilight zesáku pro buzení výškové sekce, tedy výkonově do 400W/2ohm mono, resp 2x200/4, 2x100/8 stereo.

Na Prodance mají třeba Akiyamu http://eshop.prodance.cz/amd400/d-95102/ která by mi parametry přesně sedla, avšak si nejsi jistý kvalitou u této značky. 1U je luxus, 10kg jak by smet.
Nechci nic riderového, ale taky né žádné domorodo pokusy. Máte nějaké tipy???
Preferoval bych spolehlivost jako u QSC a obdobných značek.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Tipy na kvalitní levný lehký 1U zesilovač pro výškovou s
PříspěvekNapsal: 02 led 2012 22:27 

Kraj: SR - Trenčianský
Ja by som na výšky dal CPX900 je to síce 2U, ale zaručene dobrý zvuk a ak to máš na nejaký silnejší 1,4 driver tak to bude dobrá volba. Na procesore nastavíš limitér a budeš mať aj výkonovú rezervu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 led 2012 23:10 
Řádný člen

Kraj:
Tak provozovat to chci na 2", zvukový systém triamp. Právě že na středy a basy budou těžké trafáče, koukám po něčím lehkým, ať rack uneseme "jen" ve dvou.
Napadlo mě i ty trafa vyměnit za digi, ale zatím nemám reference. Vím, že Mikesound je pužívá, ale tomu zázrakem hrajou i Behringery i Beymy, takže u mě by to mohlo jít do hnoje :lol:
Další možnost je nějaké moduly přímo do bedny, ať už komplet či jen na ty výšky.
A zase, jaké moduly? Stavebnice nechci a hotové má Headway,ale z Polska; a o dalších nevím-dobrých a těch co to dělají stále a poctivě...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 led 2012 23:21 

Kraj: SR - Trenčianský
No ja by som to riešil práve klasikou na výškach a zbytok možno aj ten digital. Tiež sa pohrávam z myšlienkou vzhodiť pasívnu vyhzbku z dvojpásma a deliť to aktívne. Mám H100+DE500+15ndl76 je to celá zostava od Petra Berku aj z basmi. Tiež sa pohrávam z myšlienkou kúpiť toho PKN na basy ale je to dosť peňazi a kšefov veľa neni. Tiež mám požičaný Digishyntetic DS316 a neviem sa rozhodnuť či to stači alebo isť vyššie a kupiť RANE RPM 26z alebo DBX260 ale zas je to len o peniazoch uvidime či vyhra zavislosť na dobrom zvuku alebo financie :D .

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 led 2012 23:28 
Řádný člen

Kraj:
Já mám DBX PX na monitory (kompresor, EQ, limiter) a DBX PA na mainPA. Zatím nemám dodělaný zvukový systém, ale použiju určitě nějak někde DE64TN+FH285 2" 110W a právě tu chci krmit vlastním zesákem.
Ty digitály vyjdou kolem 15tis za 2x500/4ohm, což není moc v porovnání s RMX1850(váha,výkon)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 led 2012 23:35 

Kraj: ČR - Středočeský
Já bych za tímto účelem koupil PKN LC2002. Akiyama by snad špatná být neměla, nicméně pro opravdu optimální využití driveru, by to chtělo něco silnějšího. Nebo místo těžkýho trafáče pořiď jeden 4kanál se spínákem.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 led 2012 23:48 
Řádný člen

Kraj:
Ano, právě tyto digitály jsem měl namysli pro středobasy či subbasy(spíše vyšší modely). Na drivery se mi zdá 15tis dost :)

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]