Poslední návštěva: Právě je 02 kvě 2026 09:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zesilovače QSC USA
PříspěvekNapsal: 29 říj 2013 16:11 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Zdravím,
Co si myslíte o zesilovačích QSC USA? Má s tím někdo zkušenost.
Narazil sem na inzerát na aukru a rád bych znal váš názor.

http://aukro.cz/qsc-usa-1310-zesilovac- ... 45836.html

Uvažoval jsem to na 2x Eminence Delta 15

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Zesilovače QSC USA
PříspěvekNapsal: 29 říj 2013 16:18 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Zkušenosti a zároveň je sbírá jeden náš uživatel.

Nenech se zmást 1000W :-D, je to 2x 375W do 8 ohm. Do 2 ohm pravděpodobně dlouhodobě nestabilní.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 říj 2013 16:32 

Jo jo nenechal sem se zmást. Já ani takový výkon nepotřebuji. Jde mi jen o to že potřebuju nahradit aktivní subwoofer RHsoud údajně 400W který mi výkonově celkem dostačoval, ale svou "spolehlivostí" mě zcela znechutil. Tak právě uvažuju o spolehlivější variantě což by byl ten QSC USA a k tomu 2x 15" Eminence Delta 400W/8ohm. Popřípadě eminence Kappa 450W/8ohm. V mém použití by nebyl přetěžován a tak bych se nemusel bát kdy mi zase odejdou basy.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 říj 2013 21:58 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
pokud ty repra ještě nemáš , vyhni se eminencím ;) natož deltě jako subu, ber BC ;)u tohodle edit: prodejce uz sem videl několikrát hodně přemrštěný ceny , nemužu ted posoudit protože neznám , ale on koupia obatem prodá.. takže překupník :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 říj 2013 08:54 

Reproduktory ještě nemám, cenově přijatelné by pro mě byly ještě BC 15PS76. Ale nevím jestli je tedy lepší 4ohm nebo 8ohm verze...

Na 4ohm by vyšel levnější zesilovač, ale zas sem někde četl že né všechny zesy to se 4 ohm zátěží dobře zvládají...

Jak to tedy je? Osvětlil by mi to někdo prosím?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 říj 2013 09:40 

Záleží na konkrétním modelu zesilovače. 4Ohm by u normálního - ne šmejdu - neměl být vůbec žádný problém. Jde o to, že na levné řešení basovek se vyplatí provoz v můstku. Ze zesilovače se tak vymačká nejvíce šťávy. Má to taky své mouchy, ale na low-end v tom problém není - opět, když to zvládne zesilovač. Pokud bys ty peníze vymačkal, tak rozhodně 15PS76 nebo 15PS100. To už jsou spolehlivé stroje. Mě je Eminence zvukově moc příjemná, ale také čtu co měsíc, jak se někomu porouchala.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 říj 2013 10:04 

No právě bych na to uvažoval to QSC USA 1310 za 6000 si myslím že to jde a do 4ohm by měl dávat 650W což by asi mělo na ty BC stačit.

Někde sem tu četl, že je to stará poctivá konstrukce tak by to mohlo vydržet...

Já určitě raději počkám a vymačknu nějakou korunu než se třást na které akci to bouchne...

Ono určitě i ta eminence je někde jinde než ten muj RHsound, ale po takove zkušenosti začínám být skeptický. Pasivní vrchy od nich sou vpoho, jako zvukově to není žádná heuréka, ale fungují pro mé potřeby zatím dobře a spolehlivě ale ten aktiv sub to je utrpení za půl roku 2x na reklamaci...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 říj 2013 17:19 
Řádný člen

když se bavíme o mustkovani zesilovače jako minimum se počítá qsc rmx 1850 hd ten ale nový taky docela stoji a to 13,5 tis v případě že by si zvolil 4 ohm variantu je tu možnost pohanet to ne sice značkovým ale neporuchovým zesilovačem RH sound 2000xl ten stoji nový 8,5 tis ten by ti dal cca 900w do jednoho reproduktoru tam by byl spíš lepší zminovaný 15ps100 ten má o proti 15ps76 4 palcovou cívku a dokáže zahrát níž .. spočítej si to jestli je pro tebe tato investice ještě adekvátní

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 říj 2013 18:29 

No chtěl sem se vlézt do 15 000, tahle varianta je o 1500 dražší což není až tak moc. Ale když už se bavíme o takových výkonech nebylo by nakonec lepší 18PS76 nebo 18PS100 ? to už je rozdíl jen 400kč.

Dále ten RH sound, mám strach aby zas nebyl odpálený co 3 akce jak ten jejich sub (i když je pravda že v něm odchází dycky jen repro a ne konce).

A vůběc 2x900W na basy k vrchům 2x150W/8ohm není to moc? ( RHsound LK618-10 )

Taky sem limitován tím že vesměs všude kde hraju se můžu píchnout jen na 1 fází. Nemám k dispozici zásuvku 400V. Takže 16A a Spodky, Vrchy, Mix, Ntb, nake to led světlo ...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 říj 2013 20:23 

S jednou fází to ještě není kritické. Můžeš až 3600Watt.
Tak záleží, jestli bys jednou - za rok/dva mohl upgradovat i satelity. Ano, 18" opravdu nejsou o moc dražší, jenže 18PS100 už má na svoji velikost spíš slabý motor, takže buď 18PS76, kterému zůstává 3" cívka, nebo něco dražšího. Pak je otázkou, zda třeba nemá cenu začít pouze jedinou, ale dobrou 18" basovkou, kterou dobře nakrmíš.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 říj 2013 20:32 
Řádný člen

1 faze je přeci jenom povětšinou jištená 10 A jističem . 18ps100 (už má hodně slabý pohon respektive ma mag. system z 15ps100 ale má větší a tudíž težší membránu,potřebuješ do ní valit hodně ze zesilovače) 18ps76 je rozumá stačí jí i menší bedýnka tk 120-140L , 15ps100 100L bednýnka , 15ps76 90l . Co to je za ty stedovejšky ? zaměřil bych se na to jak moc nahlas stim máš hrát , a jestli uvnitř nebo venku a co za žánr a jestli to má unést jeden člověk .ale myslís si že pokud ty středovýšky nechceš měnit tk by měli pohodlě stačit 15ps76 , ten zesilovač je držák i když je to RH a je lehounkej , rozepiš se trochu ;)
příspěvek přidávám po petrovi ,který napsal kdyz sem psal a nechci to upravovat

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 říj 2013 21:00 

Ano, možnosti jsou. Nejlevnější asi 2x 15PS76, mezi to se vejde třeba jednou 18TBX100, a pak zas 2x 18PS76 ve 140l budkách. Vzhledem k montáži jedné budky by i jeden kus LF18X401 - 1500W zvířete - nebyl nějak dražší, nežli dvě budky s PSkama.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 říj 2013 21:23 
Řádný člen

pokud by chtěl někdy upgradovat tk ty 18 bych nazavrhoval pokud na to ma nosiše ale teď by rozjančená 18x401 rozsypala ty RH čka na šrubky :twisted: já osobně se možná brzo k tem 15PS100 taky dostanu , neni kde hrát a na celej aparát se mi práší a poslechnu si ho jen o vikendu a v panelaku uz sou trochu nakrklí že si to tam pouštim :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 říj 2013 21:29 

15PS100 jsou opravdu příjemný. Má je kde kdo. Taky jsem na něj přesedlal, kluci na AW ho montují do vlajkové lodě komunitní stavby. Má to něco do sebe. Pokud by se stavěl jen jeden 18", očekávám, že dostane slušnou bednu, a ty RHčka se nějak prodaj. Ne že se to bude cpát do těch RHčkovejch beden.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 říj 2013 21:50 
Řádný člen

vlajková loď audio webu ? nějakej link na vlakno ?
Petře : jakej si nakonec použil modul do ty aktivni verze a čim se krměj ty maličky satelítky ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 říj 2013 23:22 

Jde o RPM, jestli to tak můžu nazvat: http://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=14110
Budeš se divit, ještě to nemám hotový. Na basy je koupený JPA400(8Ohm)/600(6Ohm) v poněkud robustnějším provedení. Zesilovač pro vrchy řeším teď. Naporoučel jsem si nemálo, a dopadlo to nízkou impedancí v minimu, takže to mám složitější, než jsem čekal. První varianta je 3xTDA7293V na kanál v paralelním-zombie-módu, druhá možnost je JPA/BA, ale to se mi zdůvodu mobility/velikosti moc nechce. Do konce týdne to musím rozhodnout.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 říj 2013 00:28 

Hoši vy jste se mi tu rozepsali.
Takže abych uvedl na pravou míru.
Hraju Drum and Bass. Primárně se věnuji Djingu a trošku produkci.
Systém chci mít převážně pro své účely různých oslav a taky na posílení zvuku v našem Bohumínském klubíku, kde hrajem každou středu.
Na organizaci nějakých větších akcí se zatím nechystám, navíc sem zapomněl jedno důležité kritérium a to abych to narval do auta :-D (Fiat Grande Punto)

Tímto ze hry vypadávají jakékoliv 18" bedny (neodostal bych je tam ani přes kufr ani přes zadní dveře. ten 15" sub od RH se mi vešel na zadní složené sedačky vpohodě i dvakrát. Z čehož budu vycházet a bedny stavět v co nejpodobnějších rozměrech.

V budoucnu bych chtěl přikoupit i satelity, ovšem ne víc jak 12"+1" a ty RH satelity si nechám na odposlechy.
Momentálně ale řeším ty suby z toho důvodu že ted na basy nemám zhola nic.

(PS: Auto sice vypadá malé ,ale už sem v něm převezl třebas bicí +kytarovou hlavu s bednou a 2 kytary, nebo ten muj RH system sub +satelity +82cm TV + sestavu stolniho PC +mix +playery a dalši drobny material.)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 říj 2013 00:34 

Jakže odpadají 18"? Neříkej, že díra kufru nemá alespoň 55 čísel. Já v Mitsu Carisma (asi jako Octavia) vozil dvě 18" basovky o rozměrech 60x60x90 čísel. :-D Aj se zesíkama, světlama, rampou... Každopádně tu potřebu mobility chápu. Tímpádem bych to asi sunul k těm "čtyřpalcovým" 15PS100.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 říj 2013 07:35 
Řádný člen

jj drum and bass si přímo žádá 4 palce , petře shlidnul sem ten projekt na rychlo ale mam v tom pěknej guláš ke konci se to blíží ke dvoupásmu ale s jakým osazením nevím ani jestli je to bude aktiv nebo pasiv , každopadně ta horna vypada hodně zvláštně :) asi primarně určený jen domu při těch rozměrech , odpoledne si to prolistuju dukladnějš

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 říj 2013 09:22 

No možná bych tam 18" narval, ale do kufru mam vysokou nakladací hranu a dva lidí se celkem potrápí než tam něco těžšího dobře usadí, čili nejlepší zkušenost mám s nakládáním přes zadní dveře, takže půjdu raději do těch 15PS100. Jaká ozvučnice by pro ně byla nejlepší?

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]