Poslední návštěva: Právě je 02 kvě 2026 09:46

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zdroj , Bose Entero 4200
PříspěvekNapsal: 31 pro 2014 14:54 
Řádný člen

Kraj: ČR - Jihomoravský
Zdravím chlapi , mám problém a prosím o radu každou dobrou duši :oops: . Mám čtyřkanálový zesík Bose Entero 4200 a švihly mě primáry na toroidech ve zdroji , sou tam dva . Bohužel dosud jsem nebyl schopen najít na netu žádný servisní schéma , takže ani nevím jaké sekundární napětí má lézt z trafa , je tam výstupů jak nadrbe , protože je to inteligentní zesilovač s vlasním operačním softem , jsem odhodlaný to v nejhorším případě i předělat na tvrdo , ale je to škoda , protože je to drahý a kvalitní konec , tak se mě to nechce zrovna rozdrbat. Byl bych nesmírně rád kdyby čirou náhodou někdo měl tento konec a nebo možnost sehnat schéma s popisem součástek a napájením . Platím zlatem za každou pomoc !!! :mrgreen: Díky všem .

Naposledy upravil crashmann dne 01 led 2015 19:46, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Zdroj , Bose Entero 2400
PříspěvekNapsal: 31 pro 2014 22:05 

Kraj: ČR - Pardubický
není to náhodou tenhle ?

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Zdroj , Bose Entero 2400
PříspěvekNapsal: 31 pro 2014 23:07 
Řádný člen

Do háje , to víš že je ! :P :P . Seš vlastník těchto kusů ?

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Zdroj , Bose Entero 4200
PříspěvekNapsal: 05 led 2015 00:49 

Kraj: ČR - Pardubický
né, ty obrázky jsou z netu,
ale snad se něco jak dokumentace sežene . . .
jen když zadáváš název vlákna nesmýš si poplést název . . .
kdyby něco, dám vědět . . .

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 led 2015 01:22 

Co že se stalo s těma toroidama!?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 led 2015 11:55 
Řádný člen

Kraj: SR - Banskobystrický
Zaujimave, kamošovi sa stalo podobné, ale príčina bola hneď jasná. Bohužiaľ tam kde zvučil, mu niekto "pučil" robenú trojfázovou predlžovačku , ktorú spravil nejaký dilino tak, že poplietol žily a na miesto 230V tam mal združené fázové...tak bacha aj na cudzie trojfázové predlžky.
Na toroide nie je žiadny štitok? Buď nájsť/kupiť servisný manuál, alebo napísať si priamo výrobcovi...

Tieto siliče su asi nie najlacnejšie, preto by som sa dobastleniu trafa natvrdo určite vyhol, ktovie čo vsetko by Ti prestalo fungovať a čo by si musel prerobiť/premostiť....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 led 2015 17:22 
Řádný člen

Právě že jsem na netu nenašel totálně nic , ani schopnej kontakt na výrobce a úprava zdroje na tvrdo jen se softem , je absolutně poslední věc co bych řešil . Proto prosím někoho kdo má tento zesík , tak ho chci požádat o naměření sekundárních výstupů a nechám si trafa na zakázku udělat a zrovna i silnější . Jak říkám chlapi , za kažkou pomoc se velkoryse odměním . Díky .

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 led 2015 15:44 

Kraj: SR - Košický
Skús osloviť nejakú firmu čo vyrába toroidy, možno by ti vedeli vyrobiť kópiu. Myslím že tam kde robia trafa majú na to vzorce pre návrh, predpokladám, že by spätne z prierezu vodičov a rozmerov, vedeli určiť aké je napätie sekundáru.

Približne by sa to dalo určiť aj výpočtom s prierezov resp. priemerov vodičov. Tak +/- autobus platí priemer v mm na druhu krát dva je prúd. Vieme že primár je na 230V, keď to vynásobím sekundárnym prúdom vypočítaným s priemeru, tak mám výkon trafa. Výkon krát účinnosť trafa (pre takú veľkosť cca 0,9) potom predelím prúdom sekundáru určeným s priemeru a dostanem sekundárne napätie.

Ešte by bola možnosť roztočiť trafo a počítať závity, na tak veľkom trafe toho príliš veľa natočené nebude tak cca 500 závitov tipujem primar, sekundár podstatne menej...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 led 2015 17:53 
Řádný člen

Nad něčím podobným jsem už přemýšlel , asi nebudu mít na výběr . No něco skusím.......... Díky .

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 led 2015 14:44 
Řádný člen

Kraj: SR - Banskobystrický
na tento spätný inžiniering by som sa nespoliehal...to trafo má určite viacero sekundárov, vyvedené stredy vinutí (kde su dôležité ich odpory, začiatky aj konce vinutí...). A napätie naprázdno všetkých sekundárov mu spätne presne nespočítajú. Jedine jedno trafo začať odvíjať a počítať závity sekundárov, sposob vinutia a následne to na nový primár dovinúť tak isto....No ale skús im doniesť 4 toroidy s takouto požiadavkou tak s toho určite cúvnu. Každopádne jeden toroid sa na takéto dá obetovať (však už je beztak nepoužitelny). Vyber jeden, možno tam niekde na spodku je aj štítok so špecifikáciou napätí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 led 2015 00:44 
Řádný člen

Ukecal jsem firmu co mě ty trafa udělají na zakázku bez větších problémů , odmotají to , spočítají a namotají na mé jádra i s mím požadavkem na silnější primár o 100W , ( preventivně ) , velikostně to tam vleze , jedno trafo vychází cca kolem 3 tisíc , takže celkem kolem 6ti, což se dá. Na trafách neni absolutně žádný štítek se specifikama , bohužel . Takže že to dopadlo aspon takto .

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]