Poslední návštěva: Právě je 04 kvě 2026 13:58

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Tesla AZK220
PříspěvekNapsal: 12 úno 2010 20:15 

Zdravím vás. Nemá niekto schému zapojenia AZK 220?

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Tesla AZK220
PříspěvekNapsal: 12 úno 2010 23:49 

Kraj: SR - Trenčianský
http://www.radiojournal.cz/schemata/AZK220.pdf

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 úno 2010 23:59 

Vďaka... :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 úno 2010 01:49 
Řádný člen

Kraj:
Máš ho spálenej nebo co? Mě se ten zes docela líbí i když je velmi starý. Kdyby si se ho chtěl vyloženě nějak zbavit i nefunkčního za pár korun dej vědět.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 dub 2010 23:13 

zdarec ludia, podarilo sa mi kupit za par korun domaci zosik, podla schemy sudim ze je to robene z AZK 220 ale niesom si isty a potrebujem poradit lebo jeden kanal nehra resp. lavy, bol tam spaleny odpor tak som prepajkoval z praveho kanala namiesto toho spaleneho dobry odpor, no akonahle som sozilovac zapal odpor hned zhorel, neviem v com to moze byt, neni som nejaky odbornik do takychto veci tak budem rad za kazdu odpoved,
p.s. na pravom kanale su pouz. 2 tranzistory KD503 a na lavom dva MJ15003
prikladam foto

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 dub 2010 04:31 
Řádný člen

Kraj:
Ano jsou to moduly z AZK220 přidělané na chladič z AUJ637. Přepajovat odpor z jednoho kanálu na druhý je kravina protože odpor pokud není vyloženě poddimenzovaný (což není) je až to poslední co zpravidla odchází. Pokud odejde musí k tomu mít velice dobrý důvod. na rovinu - s tímhle přístupem si nejsem jistý zda jsi schopný to dát dohromady aniž bys metodou pokus-omyl vyměnil půlku osazení desky. Raději zesilovač pošli na výlet k někomu kdo si s tím poradí.

Mimochodem za kolik si ho koupil? Já jen na jakou cenu tě tahle sranda vyšla (a ještě vyjde).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 dub 2010 13:25 

kupil som ho za 10 eur od zacinajuceho DJa s tim ze nehral ten jeden kanal...tak ho teda zanesiem elektrikarovi a uvidim co mi povie, na kolko moze vyjst taka oprava?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 dub 2010 14:41 
Řádný člen

Kraj:
Copak já vím? Domluv se s ním.

A chceš to zanést elektrikáři (člověk který zapojuje v domě silovou elektroinstalaci - zásuvky, jističe, rozvaděče) a nebo elektronikovi (člověk co se zabývá elektronikou - naříklad zesilovači a podobně)?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 dub 2010 00:41 

...neviem ako sa ktory z nich presne nazyva ale viem ze ten komu to pojdem zaniest opravuje televizory, radia a podne veci

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 črc 2010 06:41 

Len tak pre zaujimavot: tot v tyzdni som hladal info o tom AUJ a na stranke www.blackout.sk je info a postup ako prerobit tie AZK aj AUJ na stereo zosiky, tak mozno sa vam to niekomu zide.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 črc 2010 13:27 

Kraj: ČR - Liberecký
Blekota je kokot. Článek včetně dodatků napsal Sinclair, originál visí na Aldaxu. Blekota se nenamáhal ani uvést jméno autora.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 črc 2010 14:09 

Ono akoze by som prijal aj slusnejsie vyjadrovanie (objavil som to aj v pravidlach),
a ked mi tot bolo dohovarane od XY moderatora za zverejnenie prispevku - otazky..., tak by som prijal aby sa vyjadrili aj k tomu slovu v predoslej odpovede :!:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 črc 2010 14:40 

Kraj: ČR - Liberecký
Ono je někdy lepší se vyjádřit stručně a jasně. Blekota si svoji pověst po právu zaslouží, za vykrádání cizí práce, kšeftování se zbožím, které mu nepatří a podvádění zákazníků. Mám někde kolii dopisu, ručně psaného, kde se dokonce přiznává, že klišé plošňáků, které tam nabízí, nezískal legálně.

Ale k věci: AZK220, resp. všechny klony AUJ637 jsou velmi jednoduché a dobře opravitelné, jen je potřeba vědět, co se vlastně podělalo. Pokud na tom iniciátorovi vlákna ještě záleží, můžu poradit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 črc 2010 18:43 

Kraj: ČR - Středočeský
Taky se přimlouvám aby se sem nezatahovaly NADÁVKY a různá STRAUČNÁ pojmenování podobného druhu. Účel nesvětí prostředky a právě kvůli nevychovancům a vševědoucím vládcům jako je Leoš Malaník a jemu podobní, jsem v dobré víře šel raději na toto fórum, které se mě zdá skutečně nestranné a nezkažené a je možno se tu něco konstruktivního dovědět:). Narozdíl od audiowebu, který je v současnosti už jen ztráta času a zdravá diskuse tam více méně neexistuje.

Snad fóru Repromania tento stav vydrží.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 črc 2010 14:17 

Gavin Milarrr píše:
Blekota je kokot. Článek včetně dodatků napsal Sinclair, originál visí na Aldaxu. Blekota se nenamáhal ani uvést jméno autora.

Ono akoze, ked kliknes sem: http://www.blackout.sk/zvuk/tesla/azk220a.php
tak tam sa pise o AUJ 637, a ze toho je autor Sinclair. :roll:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 srp 2010 23:46 

Kraj: SR - Žilinský
podľa schémy je odpor ktorý sa prepaľuje R35, zapojený medzi bázou koncových KD503 a zemou. to že sa prepáli spôsobuje zrejme veľký prúd tranzistorom VT10 - KD338 ktorý leží na doske vedľa neho, ktorý ovláda zase VT6 KD337...čiže budič. výmena odporu nepomôže treba hľadať vadu v tom budiči, merať napätia na tranzistoroch podľa schémy a tak.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 srp 2010 19:53 

Kraj: ČR - Pardubický
Uvažuj, jaké napětí může být na R35 (B-E koncových KD503 + napětí na emitorovém odporu KD503) z toho vyplyne závada, pravděpodobně těch závad bude víc.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 srp 2010 09:59 

Kraj: ČR - Zlínský
Nejsem nevychovanec ani vševědoucí vládce.
Jsem vychovaný podstatně lépe, než současná mladá generace, protože na rozdíl od nich umím aspoň poprosit, poděkovat, slušně pozdravit, když někam vlezu a hlavně nekradu.
A úplně vševědoucí vládce také nejsem, i když za těch 30 let, co se zabývám zesilovači, reprobednami, mixpulty a vším okolo zvuku toho vím poměrně dost. Navíc mám poměrně dost velkou soukromou sbírku přístrojů, uvedených do plně funkčního stavu, některé tak, že se chovají ještě lépe, než když sjely z výrobní linky, takže jsem schopen se poměrně kvalifikovaně vyjádřit k čemukoliv kromě digitální techniky, která mě jednak nebaví a jednak už mě nějak míjí.

Co se týče mého vyjadřování-od toho je tady Lukyss, aby posoudil, zda je ještě snesitelné pro toto fórum či nikoliv. Od nikoho jiného žádné výtky neberu a mám tu zkušenost, že "slušností" se nejvíc ohánějí ti nejblbější, co mají v hlavě piliny a zůstala jim jen utkvělá myšlenka, že pokud se budou vyjadřovat slušně, získají si úctu a respekt. To je jeden obrovský omyl....

Ti, kdož mě znají i ve skutečnosti ví, že se tak vyjadřuju i normálně a že jsem poměrně slušný člověk, co se týče základních lidských vlastností. Vycházím s lidmi poměrně dobře a pokud se už naseru a začnu nadávat či být jedovatý, bývá to většinou kvůli ignorantským, líným blbcům.
Ať se k tomu vyjádří Lukáš, to je majitel webu a pokud řekne "nechci Tě tu takového, jaký jsi", budu to respektovat a vypadnu.
Do té doby, než se tak stane, mi mohou různí přihlouplí Ondrové políbit prdel.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 srp 2010 16:44 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Nechci se nijak moc rozepisovat, protože by to dalo na několik listů A4, tak alespoň ve zkratce.

S Leošem mé zkušenosti začali zhruba před 5-6 lety, kdy jsem získal na něho kontakt a poskytl mi schémata a rozepsal se, jak opravit TESLA MUSIC70. Od té doby jsem s ním víceméně v kontaktu doposud.
Co se týče elektroakustiky, tak si dovolím říci, že neznám zatím nikoho, kdo by se tolik vyznal v NF zesilovačích, klobouk dolů. Proto je potřeba si jeho rad v tomto oboru vážit a vzít si je k srdci. Možná to tak nevypadá, ale některé zbrklé reakce jsou povětšinou k dobru tazatele. Jelikož tu máme pravidla, která by měla pro všechny platit stejně, ať se jedná o černocha, nebo bělocha, tak bude potřeba, aby se Leoš v některých okamžicích krotil a místo nadávek, raději nic nepsal a šel na cigárko :). Pakliže by kdokoliv začal na fóru psát sprostě, urážet a nadávat, tak znám reakce lidí, že by to začali dělat také tak.

Určitě na fóru vítáme všechny, kteří mají společné hobby, pod rozsáhlým označením AUDIO. Myslím, že pokud Sinclair občas zvolí trochu méně agresivní slovník, tak není důvod ho vyhánět. Člověka nezměníme...ale můžeme změnit jeho postoj.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 srp 2010 00:08 

Akoze mi neni jasne, preco sa tu zrazu rozobera ako sa vyjadruje Sinclair, ked povodne ma poburila odpoved ineho cloveka na moj prispevok,
No hadam som to pochopil...
Dakujem.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]