Poslední návštěva: Právě je 04 kvě 2026 15:22

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Výběr zesilovače
PříspěvekNapsal: 28 zář 2011 18:12 

Kraj: ČR - Královéhradecký
Ahoj lidi.

Chtěl bych vás poprosit o radu při výběru zesilovačě k reprobendám osazené SELENIUM 15PW5, D210Ti (horna HM25-25)
Nechci kupovat šunty, bedny momentálně krmim zesikem Omnitronic P-1000, popřípadě Fidekem FPA-12A.
Při plném výkonu se omnitronic po pěti minutách přehřeje a vypne jeden kanál....hrůůůza. Fidek je zase těžkej jako prase a pro pročtení internetu asi i nevyhovujcí šunt. Jinak tyto dva zesilovače jsou na prodej za směšnou cenu, nechám je opravdu levně.

Mam v merku: http://www.hudebniraj.cz/ozvucovaci-tec ... io-cc-2800

http://www.hudebniraj.cz/ozvucovaci-tec ... e-cpx-2600

http://www.sramus.cz/zvukova-technika/z ... -2450.html

Nebo fakt nevim, zda ten výkon není přemrštěný, jaký byste doporučili?
Předem díky za odpovědi.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Výběr zesilovače
PříspěvekNapsal: 28 zář 2011 18:32 
Zabanovaný

Kraj: ČR - Středočeský
2450tek jsem vlastnil 3ks, v porovnáním s čímkoliv v podobné kategorii hrají jakoby ,,plechově,,
cresty jsem měl mnohokrát půjčené a nebylo co vytknout.
výkon za přemrštěný nepovažuji : )

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 zář 2011 18:44 

hodně přemýslím o CrestAudio CPX2600, asi do něj pujdu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 zář 2011 20:39 

Kraj: SR - Trenčianský
Z vlastných skúsenstí z poslednej doby odporúčam vybrať si z tohoto
http://www.sbl.sk/firmy/electro-voice/e ... e-q-seria/

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 zář 2011 14:52 
Řádný člen

Kraj: ČR - Jihomoravský
Ahoj Cajro , jakou máš výkonovou předstau toho zesu? Nebo spíše kolik mají ty tvé bedny RMS a v jaké impedanci ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 zář 2011 19:56 

350W rms/8r

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 zář 2011 20:47 

Zdravim nechcem zakladat rovnaku temu tak sa opitam tu..

Aky zosik kupit na X1 suby osadene s LF18G401 Electro Voice Q99 alebo RMX5050?
Nebude na 4 kusy to QSC slabe?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 zář 2011 21:33 

Kraj: SR - Košický
EV Q99 je slabý, k tým subbasom by trebalo aj čosi silnejšie napr od EV TG-7, ci dve Q99 zapojene do mostika (2subbasy paralelne na jeden zosil). QSC RMX 5050 ci Ctrest CC5500 vidím ako také rozumne minimum. Optimum by bol spomínaný EV TG-7, či Crown XTi 6002, Crown MA-9000i, QSC PL 380, LAB.GRUPPEN FP 7 000-SP.
Alebo potom zmostikované 2 slabšie zosilňovače, no v prípade rozšírenia aparátu o ďalsie subbasy bude treba ďalší zosil. Tie vyššie uvedene by ešte potiahli aj po 2 aj o 4 viac... Navyše tie lacnejšie - slabšie na basoch nemajú taký pekný prejav, všetko nie je iba o výkone...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2011 08:42 

Ano nenapisal som ze bud 2ks EV Q99 alebo jedno QSC na 4 suby

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2011 12:28 
Řádný člen

Cajro : myslím že by ti bohatě postašoval nějaký konec s výkonem cca 750W 4r a ty máš repro 8R , čili takový konec ti s rezrvou do 8R dodá +-500W , protože vždy je mím lepší rezervu na konci kvůli špičkám a tak , a ještě další věc co budeš zvučit za styl hudby ? Ono já nevím jak ty , ale já bych šel i do staršího zesíku , už jen kvůli ceně , nevím jaké máš cenové představy ale co se mrknout třeba po něčem na aukru ? Tam se dá občas vybrat solidní kousek za rozumný peníz , nebo je u tebe rozhodující značka ? cena ? nebo spolehlivost za dobrou cenu ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2011 12:43 

Cajra: určitě bych doporučil toho Cresta CPX2600, bude mít slušnou rezervu ve výkonu, takže používat rozumně, nehnat ho do clipu.

peter.H: 4050HD je na 4kusy LF18G401 slabá, akorát by byla v můstku na dva kusy. Chce to tak 1500W či víc na reprák. Docela bych popřemýšlel i nad kopiemi LabGrupenů, zatím se zdá že jsou velmi povedené. http://www.zvuk-osvetleni.cz/zvukova-technika/fp14000

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2011 14:10 
Zabanovaný

no to snad Martine nemyslíš vážně, radit lidem kupovat kopie lab....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2011 14:46 

Myslím to zcela vážně, já je už v ruce měl a slyšel je hrát. Kamarád je má a to před tím měl PL380, zatím si je nemůže vynachválit, a je to člověk, který si zrovna žádný šmejd nekoupí, o čemž svědčí i zbytek aparátu, EAW, Megaton, XTA...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2011 18:15 
Zabanovaný

tos mě teda Martine dostal, těším se, až u tebe bude ke koupi MS SB1000 A MS KF760...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2011 18:50 

Kraj: SR - Trenčianský
Ano chlapi, pomaly ale iste vyrastáte z Hubertových omamných rečičiek že toto je dobré a toto nekupujte. Kope totižto len a len za to čo predáva. Ja momentálne rokujem z jedným výrobcom ( zatiaľ si značku nechám pre seba ) o rozumnej cene v nákupe aby som mohol ponúknuť zákazníkom komplet zvuk, ale za rozumnú cenu. Nedávno som mal dokonca ponuku na EV a Dynacord - 45 % z nákupnej ceny, ale nevyhovujú výkonovo k tomu čo mienim ponúkať. Zvukovo žiadna výtka, len ten menší výkon a potreba viacerých kusov na dosiahnutie určitého výkonu = veľká váha v racku čo nevidím ako výhodné riešenie. Sám pre seba som zobral 2 ks Q99 a 2 ks Q1212, pre moje potreby to postačí.
Na fóre PD niekto napísal že číňan pod dohľadom vie urobiť kvalitné veci a je to pravda. Čudovali by ste sa aj nad kvalitou LED hláv made in no name.......

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2011 19:00 
Zabanovaný

ono ale nejde o to made in china, co mě prudí, je to, že je to kopie, kdyby se to jmenovalo čing čung čang a vypadalo to jinak, ani nepípnu.
o tom, že jsou i kvalitní výrobky made in china nepochybuji
ale pardon, auto co se jmenuje mx6 a vypadá jako bmw mx6, ale není to bmw mx6, nebudu nejen kupovat, ani propagovat, natožpak prodávat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2011 19:17 

Já mám vždy ke všemu z Číny přirozenou podezíravost, nicméně jak to je s těmito zesilovači jsem se přesvědčil naživo. Samozřejmě je ještě otázka životnosti...
Vyrobit kopie SB1000 není problém, pokud bys tedy měl zájem. Nicméně do stálý nabídky s nimi nepočítám, mě se zvukově vůbec nelíbí, hraje hezky dole (pod 40Hz), ale výš se mi to už vůbec nelíbí. Kromě toho raději dělám své vlastní konstrukce. Stejně tak nebudu kopírovat KF394, nicméně něco na ten způsob s koaxiálním driverem bych rád zkusil.
Ale zpět k tématu, ať to tu nezasíráme OTčkem.
EDIT: Mě se taky úplně nelíbí, že se ty zesilovače jmenují stejně a stejně vypadají. Ale kde koupíš 14kW zesilovač za 30 litrů? Nicméně kdo ví, tak stejně pozná že se jedná o kopie na první pohled. Kopií RMX je taky spousta, jen vypadají jinak, a taky to nikoho nesere...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2011 21:11 
Řádný člen

Zdravím všechny , když už jsme tady u zesíků , tak ať nenačínám nové téma, tak se zeptám jestli někdo nezná marametry zesíku : wb conrad M-800 ? Nikde na netu o něm nemůžu nic najít , koupil jsem ho odkouřený a dal jsem ho do kupy a jediné co o něm můžu zdělit tak : má dvě trafa ( každý kanál svoje ) na každé straně jsou dva NF moduly zapojené do můstku a každý modul má nezávislé napájení koncových trandů ( 2x65 Volt ) a zvlášť budícího stupně s rozkmiťákem ( 2x58 Volt ). No a výška zesu je cca 6U. Nemá někdo prosím více info o tomto stroji ? Předem díky .

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2011 00:34 

crashmann píše:
Cajro : myslím že by ti bohatě postašoval nějaký konec s výkonem cca 750W 4r a ty máš repro 8R , čili takový konec ti s rezrvou do 8R dodá +-500W , protože vždy je mím lepší rezervu na konci kvůli špičkám a tak , a ještě další věc co budeš zvučit za styl hudby ? Ono já nevím jak ty , ale já bych šel i do staršího zesíku , už jen kvůli ceně , nevím jaké máš cenové představy ale co se mrknout třeba po něčem na aukru ? Tam se dá občas vybrat solidní kousek za rozumný peníz , nebo je u tebe rozhodující značka ? cena ? nebo spolehlivost za dobrou cenu ?

No vsak ano, to ten Crest 2600 je tedy uplne ideal...na kanal da 500W/8R. Jinak zvucim +/- uplne vsecko, od svadeb po oldies, disco a rock...sem tam i mensi kapely, pouze bici mam obcas problem...proste kdo chce udelat randal, tak jsem k sluzbam :) Na subbasy mam ted zesik pujcenej, ten budu taky kupovat, tak bych rad vse od jedne znacky, tak asi Crest bude jasna volba. Jinak koukam uz dobre mesic po bazarech a Cresty nikde nejsou. Na Aukru jsou jen zesi 5.1 a podobne, celkem nic moc . Znacka neni rozhodujci, spise dobry reference a rady od Vas, to se na zadny Heurece nedoctes. A spolehlivost za dobrou cenu + kvalita je na prvnim miste

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2011 08:45 
Řádný člen

Cajro : co by jsi řekl třeba na zesíky ELMET ? Jsou to špičkové poctivé stroje , ( můžu říct z vlastní praxe ) . Teď jsou třeba na aukru ELMETy D2000 ( já tyto měl ) za teď nevím přesně cca 8000kč , je to už silnější kalibr , ale za ty prachy co už nemít pořádní a poctivý koncák , ne ?

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]