Poslední návštěva: Právě je 29 lis 2025 17:46

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Frézování a frézovací nástavce
PříspěvekNapsal: 03 dub 2010 22:25 
Řádný člen

Kraj:
Zdravím pánové,
v blízké době budu dělat nějaké boxy, uvažuju, když už, tak pořádně...

Chtěl bych si vyfrézovat otvory na uši, reprák, zapuštění repráků, misky, hnízda a podobně.
Doporučíte nějaké kvalitní a osvědčené frézy a nástavce (pište rovnou typy, ceny,...) a eventuelně odkazy a foto výsledku s tímto nástrojem. Určitě by se to zde hodilo nejen mi.

Také otázka zda to děláte "od ruky" nebo máte nějakou (a jakou?) šablonu a tím nemyslím předkreslení tužkou na dřevo a podle toho jedete frézou,ale absolutně přesnou šabnonu z hliníku a podobně kterou obtáhnete frézou.
díky za názory a rady
Jirka

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Frézování a frézovací nástavce
PříspěvekNapsal: 03 dub 2010 23:48 

Kraj: ČR - Středočeský
Frézu mám Bosch, přesný typ z hlavy nevím, stála asi 3 000Kč. Stopkové frézy mám z OBI od LUX Tools, teď poslední dobou kupuju od CTM Orange Tools, jsou trošku dražší ale kvalitnější a mají prodejnu o dvě vesnice dál, jinak na internetu www.igm.cz. Frézovat otvory na madla, misky, atd je nejlepší podle šablony + fréza s kopírovacím ložiskem. Jinak šablony mám z překližky. Madla vyfrézuju rovnou do té překližky a nemusím tam dávat žádný kovový madla.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 dub 2010 00:22 
Řádný člen

Kraj:
Co je to to kopírovací ložisko?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 dub 2010 00:43 

Z obrázku je to snad naprosto jasné ;)

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 dub 2010 07:20 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Já mám frézku s kufrem a v tom asi deset fréz. Je tam i ta s kopírovacím ložiskem, ale ještě jsem neměl šablonu, tak jsem ji nezkoušel. Zatím dělám podle čar s použitím vodící lišty a je to přesný dost.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 dub 2010 12:01 

Kraj: SR - Trenčianský
Ja mám frézu no name Extol
Obrázek
Nová stála okolo 1800 Sk, 60€. Kupoval som ju asi pred dvoma alebo troma rokmi na Vianoce. Po malom tuningu slúžila dobre až doteraz. Upínací závit je už strhnutý a nedá sa poriadne zatiahnuť stopka, takže je v podstate nepoužiteľná. Frézky som mal spočiatku takú tú sadu 10ks za 400sk. Po čase sa otupili, ale za tie prachy... Používam hlavne zaoblovaciu frézku s ložiskom na hrany a potom rovnú 6 a 12mm na zapustenia a diery pre repráky. Rúčky robím tiež drevené, ale netreba šablónu, len vyrežem dieru s r=5cm, zaoblím hrany a uzavriem z vnútra bedne. Je to trochu práce naviac, ale takáto rúčka je "všesmerová" a podstatne odolnejšia ako hocijaké plechové/plastové madlo, nezvoní a ani nehrozí netesnosť. Taktiež misky na konektory robím drevené, v tie plechové nemám dôveru.

Nakoniec ukážky praktickej aplikácie, sry za nekvalitné foto len mobilom, foťák momentálne nemám.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 dub 2010 13:31 
Řádný člen

Kraj:
Jo je to jasný.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 dub 2010 14:56 

Kraj: ČR - Olomoucký
HILTI, Narex. Spolehlivy, kvalitní, výkkony. Ale ty ceny tomu taky odpovídaj.

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 dub 2010 17:19 
Řádný člen

Kraj:
Na Hilti jsem raději ani nekoukal ale jen samotné frézjka narex stojí asi 5,5 litru bez příslušenství. Ale jednou do ní půjdu kvůli servisu. Tam nebude problém cokoliv kdykoliv. Je to prostě věc co si kupujete na desetiletí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 dub 2010 21:29 

Kraj: ČR - Královéhradecký
Chlapi a co teprve si pořídit šablonu na ozuby k horní fréze. To bychom se mohli klidně vyprdnout ve velké většině na šroubování. Bohužel stojí nejlevnější něco kolem 10 kolíků. Ach jo chtěl jsem do toho jít :mrgreen:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 dub 2010 02:33 
Řádný člen

Kraj:
Myslíš spojovat na rybinu? No to by bylo pěkné ale myslím že lepidlo stačí, zvláště pokud jsou v rozích hranoly které zvětšují styčnou plochu a výztuhy. To ale neznamená že by se mi to nelíbilo ;) Ale spíš bych uvítal kvalitní pokosovou pilu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 dub 2010 19:22 
Řádný člen

Kraj:
Tak, fréza by byla doma, zitra nastavce :) S přiloženým "vzorkem" nástavce se dá dělat docela přesne, překližku to na nejmenší rychlost frézuje dobře a rychle. Výrobce uvádět nebudu, aby tady zase někdo nepsal že to je šrot či naopak :) Ale je to jeden model, co jste zde psali. Nyní uvažuju jak a čím udělat "logo" do dřeva. Zda aby nápis vyčníval (tzn s rámečkem nebo byl vnořen) Hned jak budu na baráku nafotím výsledek až s ní něco zkutím :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 dub 2010 20:11 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Tak to logo by mě taky zajímalo, respektive jak udělat snadno šablonu a pak jak ji dobře použít.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 dub 2010 23:51 
Řádný člen

Kraj:
Zítra jdu kuknout po obchodech fyzicky co a jak s nástavci, uvidíme. šablona by se mohla (logo) nechat udělat třeba z hliníku nebo nějakého kovu, plastu na CNC a s trochou šikovnosti by se to dalo aplikovat s frézou na desku, otázka jak tenké nástavce jsou (průměrem) a také jest otázkou, jak udělat frézou uhel a pod, nijak, takže přímočarkou :-D

Já mám v práci 6 robotu CNC škoda že vyrábí stropní výlisy do aut :-D hned bych tam místo vodní trysky narval vzduchem poháněnou frézu :-D ala zubařka jedéééém :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 dub 2010 23:55 

Kraj: ČR - Olomoucký
Když si nakousl tu zubařku tak si kup malou vrrrtačku do ruky, tenky frézkovy nástavce a přes echtovní plechovou šablonu (síla tak 1-2mm, řez laser,CNC) si to logo vyfrézuj.Nebo nastříkej.

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 dub 2010 09:35 
Řádný člen

Kraj:
Tak nástavce jsou doma, sada Bosh za 2 litry, tak jsem zvědavý, zkosení hran, kruhový výřez otvorů, vyrytí loga a spoje na pérodrážku, kolíky či na pokos s tím udělám hravě,... No už se těším do dílny

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 dub 2010 19:39 
Řádný člen

Malyško, udělej prosím foto sady. A nebo pošli odkaz ke zkouknutí ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 dub 2010 00:59 
Řádný člen

Kraj:
Dobré by bylo uvést i kde si tu sadu koupil. Jistě sis dal práci s tím že si hledal kde jí mají za dobrou cenu a podobné faktory tak by to mohlo usnadnit život potenciálním zájemcům. To žes nekoupil značkovou frézku nevadí. Já mám také neznačkovou přímočarku a jsemn s ní velice spokojený. Více než s některými značkovými které jsem měl možnost si vyzkoušet. Mám jí už asi 5 let, odpracovala si nejen na stavbě své a stále v pohodě takže co se výdrže týče na tom také není zle. Přitom stála asi jen 5 stovek v OBI. Sice se také bojím napsat značku ale... Myslím že je to Hanseatic nebo tak nějak - musel bych se jít mrknout do dílny. Řežu s ní dřevo, hliník a železo ale i jiné věci když je třeba. Nijak jí nešetřím i když se k ní také nechovám vyloženě jako dobytek. největším problémem jsou ty pilky do toho - ty stojí za prd.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 dub 2010 10:17 

Kraj: ČR - Královéhradecký
Já se za to nestydim. Je to divný, ale já mám taky hanseatic. Zřejmě se nějak povedly, protože mi drží už leta a ani nepodřezává. Koupil jsem do toho boschácký pily a je to bez problému. Je fakt, že jsem jí ale dlouho neviděl prodávat. Jinak neznačkovejm moc nevěřim a nechci nikoho nabádat, aby to kupoval. My jsme měli asi prostě jenom štěstí :mrgreen:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 dub 2010 22:29 
Řádný člen

Kraj:
V Hornbachu je noname sada 8mm fréz, 12ks (viz foto) za 699kč.

Dělal jsme tomu zátěžový test na nejpomalejší a nejrychlejší rychlost na fréze a vydržely nápor (choval jsem se k nim jako "člověk" )
http://www.naradi-asist.cz/frezy-na-dre ... -1004.html

Frézu bral kamarád, snad v Kauflandu či co. Stálá ho prý ve slevě 499,- , nová na webu kolem 1200kč, uvidíme, vyzkoušíme...
http://www.naradi-asist.cz/elektricka-h ... p-619.html

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]