Pozeram, ze DIY pekne fici, co som tu dlhsie nebol a zmeskal aj zraz....
Tiez som sa po dlhsej necinnosti rozbehol a dokoncil 3 pary bedni, jedna z toho len prerabka vyhybky,
dalsie uz chystam, mensie stlpove: V 103cm S 21cm H 27cm, 2*5" osadenie a dyhovane jasenom, a este taky ulet, kokosove gule (na foto), kde bude aj zosik v malom sube a DSPcko [bez subu to nema ziadne basy].
K tomu este dalsi ulet z topolovej preglejky iba 4mm, s 4ma velmi lacnymi 2" v jednej bedni na zvukovode, takze to velmi slusne basuje a ma len 3L objem [na foto], -> len tym, ze su velmi lacne, maju aj tragicku citlivost, okolo 80dB/W, takze k nim pojde 40Wrms zosik - co teda v pohode zvladaju. Tie 2" su zvlastne tym, ze klesaju od 5khz dole, proste to nema vysky a este som im menil parametre, lebo mali fs 200, teraz maju po uprave ~160hz.
Aktivne 2pasmo
https://elektro.bazos.sk/inzerat/173299 ... ustavy.phpa tu prerabku som uz hodil na predaj,ale to bude zase asi nadlho
https://elektro.bazos.sk/inzerat/173298 ... vy-esb.phpTie oranzove (perletova Lamborghini Gialo) na foto hraju paradne, to je jednak aj s najdrahsim osadenim, co som staval, ale to sa moze porovnat v pohode napr. s Monitor Audio Silver a podobnou kategoriou.
Priestorovo uzasne, basov tak vela, ze treba pri umiestneni v rohoch izby upchat BR alebo ubrat 3-4dB na zosiku. Vexla k tomu je na obrazku, vyslo to trochu komplikovanejsie 12/12/24/18 dB/okt.
A to mam este naplanovane jedno 2pasmo 8"+sirokac, a jedno 3pasmo, kde bude 8" v bandpasse a 2*4"+1" stredovysky, navyse aj 3pasmo, kde je 10"Visaton W250S+peerless stred a vyska
Dufam, ze sa to podari aj vsetko popredat , lebo repro mam skladom este na minimalne dalsich 6 parov bedni
Co ste spominali TPA3255, tak to som vymenil kamaratovi v bedni, co som mu vyrobil za povodne TDA7498 , len ma taku zvlastnu vadu, ze pri istom nastaveni gainu, sa vypina daka ochrana alebo co. Trafo k tomu som dal 480W, 10A*48V, takze tu problem nie je. Ak je gain nizsie, hra to hlasno a nevypne, Ale ak je gain vysoko, vypina a to hra este relativne potichu. Inak celkova vykonnost sa mi nezda velmi vyssia ako 7498 a kvalitou zvuku este mozno o chlp horsie..
Btw, ako zmensim obrazky, nech nie su take obrovske v prispevku?