Ransom : jsem nesmírně rád ,že jsi se do mé otázky na tyto zesíky vložil, jak je vidno tvé znalosti jsou víc než sůl nad zlato a to jsem rád. Mimochodem , vyhrabal jsem jeden modul spínaného zesilovače pod označením L30D ,koupený na aliexpresu , je na něm jeden pár mosfetů IRFB4227 a uvedení výkon 300W-8R , 600W-4R , 850W-2R , napájení 2x75V, dejme tomu že je to asi stejná , nebo minimálně podobná konstrukce těchto zesilovačů o kterých se zde vede řeč (pokud ne,opravte mě ).Ty mosfety sice mají zatížení proudem 65A ,což je v poctatě za čtyři kusy obyčejných bipolárních trandů, nicméně jsem ten modul pěkně podusil asi 15 minut jak psa na 2R a teda ač jsem tomu nemohl uvěřit,tak to drželo jak zběsilé. Něco na tom fakt asi je .......Nevím proč se s tým nedokážu smířit , ale sere mě spíš to , že na různé brutální výkony jsem pracně pároval nespočet trandů na kanál ,aby to bylo s rezervou jak proudově tak všeobecně a dnes člověku svět představí prťavěj modul s jedným párem tranů velké jak nehty a má to stejný výkon jak pětkrát hovadský modul osázený bipolárama, to nedokážu pochopit, asi nemá cenu nad tým přemýšlet , budu se s tým muset prostě smířit ,že to tak je . Prostě když selským rozumem vezmu ty výkony co se uvádí u týchto nových zesů-v porovnání velikosti a počtu trandu,tak mi to hlava nebere. Ransom : zeptám se možná blbě a naposled ,ať tady nepíšu nějaké obavné bláboly furt dokola , ty udané výkony na trochu kvalitnější zesilovačích ,dá se tomu v relálu vážně věřit ? Nebo to brát trochu s rezervou ? Nebo dle tvých zkušenostní , u kterého zesíku by jsi dokázal s jistotou tvrdit ,že deklarovaný výkon je reálný ? Máš s nějakým zkušenost v této výkonové relaci ? Zajímá mě výkon a pro mě ideální kolem 4KW-4R, nebo co tlačí s jistotou 6KW-2R. Díky za odpověď a pokud melu hovadiny , tak dělej raději že jsi to nečetl