Dorazily vyhybky od Lukáše. Až na pájení skvělá práce, snad se přiučí. Napsal jsem mu poměrně kritické hodnocení, a rád se s vámi o něj podělím. Známkování:
Poskytnutí služby, ochota a domluva - 1
Layout a poskládání součástek - 1
Uchycení součástek na PCB - 2-
Kvalita součástek - 1
Pájení - 4
Cena - 2
Celkem 2
Podrobnosti:
Lukáš mi vyhověl ve všem a byl dost vstřícný, navrhoval velké předymenzování výkonu součástek na vyhybce, udělal pro mě custom práci, prostě skvělá domluva.
Vyhybka přišla dobře zabalená, po vybalení na stranu součástek radost pohledět.
Uchycení součástek provádí pomocí lepidla/silikonu, na vertikálně osazené cívky se mi to ale zdá dost málo. Chtělo by to ještě třeba stahnout páskem. Součástky od Bennicu paráda, drát na cívkách snad není jak hanit, smaltování vypadá festovně, snad to bude celé OK.
Pájení bylo jakési nepravidelné, jedna vyhybka se dost lišila od druhé. Zatímco jedna byla zapájená akorát, pěkně, funkčně, spoje dobré vzhledné a pevné, druhá vyhybka je docela naprasáka. Spoje bobkovité, nedobré a vývody cívek nesmáčené kvůli málo oškrábanému smaltu z drátu. Jelikož pájím denně, musím na to bejt kritickej, a rozhodně si jí přepájím. Snad se Lukáš zkušenostmi poučí, a pro další zkazníky už to budou známky na jedničku. Cena přiměřená, jistě nižší než na prodance, ochota se taky platí, akorát za stávající práci a výsledek co mi leží na stole nemůžu prostě zajedna dát.
Mám také jedno doporučení pro Lukáše, Povrchovou úpravu provádět klasickým bezbarvým lakem ve spreji.
Jinak připomínek k preciznosti by bylo více - neopírat kondíky o rozehřáté rezistory při provozu, v případě slabšího dymenzování ani nedávat odpory k sobě ať se chladěj, ty cívky opravdu stahovat pásky nebo rovnou přišroubovat. Jedině pak Lukáš všechny trumfne svou precizní prací. Myslím že by mohl i zavést výrobu na základě dvou jakostních tříd, kde by si mohl zákazník připlatit za fakt perfektní práci kdyby na to Lukáš měl.