Protože mi přišli nějaký maily ohledně požadavku na 3-pásmo s tesláckou osmičkou a zároveň několikrát padl návrh na úpravu mojeho 3-pásma s výškou Mirage na 4-ohm verzi, rozhod jsem se, že tuhle úpravu pro ARN664(665) udělám jako náhradu za nerealizovaný projekt "TM380". Na rozdíl od původní 8-ohmový verze má tahle vykompenzovaný bafflestep - nebude tedy určena výhradně k umístění u zdi, případně přijímačům 810-816A, zesilovačům AZS215-217 a magnetofonu B73. Tentokrát tedy i dál ode zdi.
Výhybku jsem zachoval co nejjednodušší.
Cívky: všechny jsou vzduchový (před basákem lze využít cívku na I jádře z trafoplechů), u cívek s větším odporem lze s výhodou využít tenčí drát. Pokud je odpor cívky menší, je potřeba zařadit do série s ní rezistor takové hodnoty, aby součet obou odporů odpovídal předepsané hodnotě.
Kondenzátory: V basový části postačí bipolární, ostatní MKT nebo MKP min. na 100V
Rezistory: Drátové, na zátěž min. 5W
Polarita: POZOR na polaritu! Na schématu jsou vyznačeny skutečný + póly reproduktorů. U ARN664(665) nutno zkontrolovat, u výškače Mirage se orientuje podle výlisku na faceplatu. Červenou tečku ignorovat. U ARE5808 by měla polarita sedět podle označení výrobcem, ale pro istotu taky překontrolovat.
Diskuze k projektu navazuje zde: http://repromania.net/forum/viewtopic.p ... 19&start=0edit 08.02.2024: doplněna nová verze výhybky pro 4 ohm verzi.
edit 01.11.2024: Protože prodej reproduktoru Mirage 5DR51441 je pravděpodobně definitivně ukončen, doporučuji zájemcům o projekt použít klasickou komponentní Vifu (Peerless) D19TD-05. Jedná se o tentýž reproduktor s jiným faceplatem. Výkres čela pro verzi s D19TD doplněn.