Poslední návštěva: Právě je 29 lis 2025 19:00

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: ARS 215-05/4
PříspěvekNapsal: 21 led 2010 21:56 

Vlastním reprosoustavu ARS 215-05/4. Osazení basy-ARN 188-05/4,výška ARV104-03/4 tuším 14dm3.
A mám dotaz jestli by tato zmíněná výška šla nehradit nějakou lepší popřípadě i onen zmíněný bass?Hlavně ta výška ta mě připadá opravdu nic moc.
Pokud možno za solidní peníze. Děkuji za návrhy!

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: ARS 215-05/4
PříspěvekNapsal: 23 led 2010 03:51 
Řádný člen

Kraj:
To víš že by s tím šlo něco udělat. Otázka je jestli se to vyplatí a jaké máš možnosti co se týče ladění výhybek. Ono totiž něco předělávat dá někdy víc práce než začít od začátku. Začal bych kontrolou výhybky. Je to přeci jen nižší cenová kategorie tak není vyloučeno že se poněkud šetřilo. Pravděpodobně to sice nebude tím hlavním problémem ale zkontrolovat by se to mělo. Omrkni co je uvnitř. Ono přeci jen i když ty reproduktory v tom nejsou nic moc a je v tom jen základní výhybka mohlo to výsledek ještě o dost zhoršit.

Jo ještě napiš kolik maximálně bys byl schopný do toho investovat v té nejhorší možné variantě.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 led 2010 12:59 

Díky za reakci! Opravy elktro pro mě nejsou cizí,ale ladění vyhybek to není moje parketa.To už je spíš taková laboratoř. Jinak bipoláry jsem viměnil za svitky a změna žádná!
Jde o to ,že jsem se konečně přestěhoval do mého nového domku a najednou sliším jak ty bedny vůbec nehrajou. Obyvák má 38m2,ale já potřebuji slušně ozvučit zhruba plochu 15m2 viz. nákres.
Teď jde o to jestli po nějaké výměně repro a této litráži to vůbec ten prostor slušně ozvučí. Ale třeba by to nějakej Seas nebo Monacor dokázal,nevím.
Spíš to asi bude chtít nějaký sloupy . Ještě jsem koukal od TVM na ARS-350-50/8,ale mám strach aby to nebyl skok z bláta do louže. Prosím poradte co s tím?
Poslouchá rock,metal

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 led 2010 22:21 
Řádný člen

Kraj:
Jak jsem už psal přikláněl bych se spíš než s tím něco dělat k jinému projektu. ARS350 sice budou hrát lépe ale speciálně na rock a metal by to chtělo asi něco jinšího. Jenže mě teď zrovna nenapadá vhodný odladěný projekt. Odladění bys musel někomu zadat a přeci jen cesta odladění kompletních nových beden není pro každého. Nehledě na finanční náročnost takovéhoto projektu. Každopádně cesta nějakých třípásmovek je OK. Všechno je to otázka rozpočtu a možností.

Další nezanedbatelná věc je jak ten obývák reálně vypadá. Jestli tam máš holé zdi a holou podlahu a málo jednoduchého nábytku jak je to často v novostavbách zvykem tak tam bude všechno hrát blbě.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 led 2010 01:22 

Je to jak říkáš. Laminátová podlaha to je prostě katastrofa! Kdyby tě ,ale přesto ještě napadl nějaký projekt budu jedině rád. Jestli za 12-15tis. jde postavit něco slušnýho ,nevím? A nebo počkám a dospořím. Ještě prolezu audioweb,třeba tam na něco narazím. Jinak díky!!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 led 2010 20:43 

Kraj: ČR - Olomoucký
Podívej se na repromanii do sekce HiFi projektů, tam bys měl najít inspiraci. Jestli posloucháš metal a rock přikláněl bych se ke stavbě z profi reproduktorů.
Např :
http://www.repromania.net/projekty-hifi ... -de250.php

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 led 2010 09:00 

Hm,to nevypadá špatně,sice trochu almárky :lol: . Co na to Thales? To abych si k tomu koupil ještě nějakýho Vincenta 2 x 200W :D
Teď jde taky o to,jestli ta repra jsou ještě vůbec na trhu? Nehledě na to,že realizovat to budu zřejmě až na podzim

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 led 2010 04:57 
Řádný člen

Kraj:
Pokud nebude někomu vadit kombinace tak velikého basáku a takového výškáče ve dvoupásmu tak proč ne? myslím že za daných podmínek to bude použitelné. Já bych to však udělal jinak. konkrétně 2x10" PA + 6,5" PA střed + citlivá HiFi výška dostatečně nízko dělitelná. HiFi ladění a od to sub dle vlastního výběru (třeba PA15"). Pomalinku dáváme dohromady projekt s jedním člověkem. Sice poněkud lowend ale hrát by to mohlo. Ale to je otázka kterou si musí vyřešit každý sám. Buď použít lepší reproduktory a udělat nějaké kompromisy co se týče návrhu a nebo mít lépe zpracovaný projekt ale použít horší reproduktory. Asi málokdo se vrhne do projektu který by byl perfektní z obou stran.

Naposledy upravil Thales dne 28 led 2010 20:58, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 led 2010 13:54 

Máš pravdu,toho tlakáče jsem úplně přehlídnul! No ,že bych musel mít zrovna v obyváku "PAčko" to snad ani ne. Raději ještě vyčkám,však není kam spěchat. Třeba se tady ještě něco objeví.
Thalesi,šla by alespoň prozatím do té bedny namontovat nějaká lepší vejška? Pokud možno, aby sedla rozměrově . Díval jsem se na Monacor ,ale tam je problém s impedancí! Já potřebuju 4ohmovou!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 led 2010 01:19 
Řádný člen

Kraj:
Prostá výměna nic neřeší. Ono jde hlavně o tu výhybku a sladění těch repráků dohromady. ARV104 není moc dobrý reproduktor. Ale i kdyby si atm dal nějaký hodně dobrý tak si moc nepomůžeš protože výhybka s ním nepočítá. Mohlo by se ti snadno stát že by výsledek byl ještě o dost horší. Musel bys (nechat) odladit novou výhybku. A upřímně to už bych zase celý nový projekt. Zvlášť pokud raději ten rock/metal a spol jak si psal. Sice to bude něco stát ale do toho rozpočtu cos uvedl by se to mělo vejít.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]