Poslední návštěva: Právě je 04 kvě 2026 16:52

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: LEM DX26 alebo DS34
PříspěvekNapsal: 25 kvě 2010 13:03 

Kraj: SR - Nitrianský
Čaute chalani.Už dlhšie rozmýšĺam nad kúpou nejakého crossoveru,a po Petrovej referencii na DS34 som dlho neváhal najmä kvôli slušnej cene /175 ečiek/ a dobrým funkcíám.Ale nedávno som na nete našiel DSP LEM DX26 ktorý je na tom funkciami lepšie a je 6kanáĺový oproti 4kanálovému DS34.Cena použitého DX26 je 300 ečiek.Ktorý je podľa vás lepšia kúpa.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: LEM DX26 alebo DS34
PříspěvekNapsal: 25 kvě 2010 15:41 

Pokud je ten LEM naprosto vpořádku, řekl bych, že je to víceméně jasné pro LEM. DS34 se může pyšnit snad jen cenou a poměrem kvality výstupu k ceně. Zbytek na tom je průměrný až podprůměrný.

DS34:
- Nejde při hraní vyvolávat uložené presety z DSP
- Osazení součástek vevnitř je kvalitou podprůměrné
- Ovládání trimry na čelním panelu je neohrabané a neposlouchá. Občas to přeskakuje

+Cena
+Zvuk a jeho poměr k ceně
+ Dostatek nastavení
+ Jde online za chodu při hraní upravovat nastavení a okamžitou odezvou

LEM:(nejsem jeho vlastníkem, ale co bych tak řekl/tipnul)
+Stále slušná cena
+Dobrý zvuk
+ Relativně pohodlný čelní panel a jeho ovládání

-Horší osazení součástek
-jistě je toho víc, jen ho nevlastním a nezjistil jsem všecky mouchy.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 kvě 2010 20:21 

Ako veľké mínus pre DS34 nepovažujem zlé ovládanie na prednom paneli keďže sa dá ovládať aj z pc ktorý používam na každej akcii.Ešte sa opýtam.Osadenie súčiastok je zhruba v rovnakej kvalite na oboch dsp?Lebo ak je rozdiel iba v počte kanálov,myslím že je zbytočné kupovať mašinu skoro raz toľko drahšiu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 kvě 2010 20:30 

Nedá se ovládat z PC online. Asi jsem to napsal blbě. Abys změnil nastavení presetu z PC, musíš ho uložit do DSP, a při hraní hudby to v tomhle případě CELÉ TOTÁLNĚ TUHNE, a do jednoho z kanálu pak jde nějaký brum. Na akci jsi odkázán na ten nepříjemný čelní panel!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 kvě 2010 20:41 

Tak to nieje nič príjemné.Stále asi platí že za málo peňazí veľa muziky nebude.Ok kúpim ten LEM.S tým dúfam nebudú také problémy.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 kvě 2010 20:44 

Za málo peněz je u Digisynthetic(DS34) opravdu jenom ta muzika, zbytek dost strádá.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 kvě 2010 22:42 

Kraj: SR - Trenčianský
Neviem ako pri nastavovaní cez PC, ale pri nastavovaní cez predný panel sa menší brat DX26tky, DX24 pri zmene niektorých parametrov na chvíľu zastaví.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 kvě 2010 17:21 

Tak nakoniec som kúpil DS214A, zatiaľ 100% spokojnosť.Perfektné nastavovanie cez pc,žiadne nežiadúce zvuky alebo mrznutie všetko fachá ako má.Len aby to vydržalo čo najdlhšie.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 črc 2010 16:46 

Všetky informácie pošlem záujemcom mailom.

Naposledy upravil BVa dne 06 lis 2010 17:15, celkově upraveno 2

Offline Profil  

PříspěvekNapsal: 13 črc 2010 17:50 

No, vyzkouším to znovu, až do té části „remote front panel“ si nejsem jist. Postupoval jsem jinak. Holt to není intuitivní stroj, návod také chybí. Jsem user, nestydím se za to.
To s tím ukládáním presetu je ale hovadina, tak mam holt vadný kus. U Martina na laptopu, i u mě doma na desktopu to celé tuhne, a jeden kanál začne mručet, a nedá se dělat vůbec nic, dokud se DSP nevypne a nezapne. Ten brum není zemní smyčkou, DSP funguje naprosto neslyšně do té doby, dokud se neuploaduje nějaký preset. Bohužel....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 črc 2010 19:35 

Mám DS34 len deň a skutočne sa mi za tých pár šupiek vyplatil. Ovládať sa dá priamo z PC online aj počas akcie vrátane ukladania presetov bez prerušenia prehrávania. Jedna jediná vec zvuk preruší - načítanie uloženého presetu, či už z PC alebo priamo na paneli. Kopírovanie nastavenia zvuk z jedného kanála na druhý v podstate nepreruší, iba nepatrne stíši na cca 1 sekundu.

Na ovládanie z predného panelu si treba zvyknúť, no s použitím PC si myslím, že je to dostatočne intuitívne. Anglický návod/preklad za veľa nestojí, písal ho zrejme nie príliš skúsený číňan :D

Mal som možnosť vyskúšať Behringer DCX2496, ktorý som sa pôvodne chystal kúpiť, no aj keď bol nový, stačilo pozapínať trochu viac nastavení a mrzol a mrzol ... Trochu som sa obával či sa mi podarí software z minidisku rozbehať na mojom notebooku, ale nebolo prečo - bez problémov som ho odskúšal na Win7 64-bit, Vista 32-bit a XP SP3 (na w7 a viste bol ale trochu vzhľad programu poposúvaný, čo ale neovplyvnilo funkčnosť). Tiež ma potešila plynula zmena nastavení, hlavne keď napr. stlačím mute, tak nenastane žiadne prasknutie a náhle zatlmenie, ale zvuk sa pekne stíši behom sekundy-dvoch.

S jednou drobnosťou som nie príliš spokojný - že na stránke BVa je v peknom striebornom prevedení zatiaľ čo mne bol poslaný kus so zlatistou farbou :? (nehodí sa mi totiž do racku :lol:)

Pracuje to pekne, solídne, za podobnú cenu u nás nikto nič lepšie nenájde.

PS: Ľudia z BVa, nerozmýšľali ste niekedy nad eshopom? Škoda že som sa o možnosti objednania produktov z Digisyntheticu nedozvedel skôr, možno by som zvolil iný procesor...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 črc 2010 20:25 

Kraj: ČR - Středočeský
Plánuju do vánoc koupit také nějaký procesor. BVa, kde najdu manuál k tomu DS34?
Přemejšlim právě nad behringerem. Na speakerplans jsou na něj co se týká spolehlivosti různé reakce, píšou tam i jaká udělat opatření aby po mechanické stránce držel ok. Nicméně trochu mám strach abych si zrovna já nekoupi ten poruchový kus. Jako jediný zásadnější nedostatek má prý špatný limiter-produkující při záběru praskání-což by se ještě dalo přežít a umlčení výstupu v případě nějakýho nastavování(průchod nulou či co) ekvalizerů.

Duel:

O problémech se zamrzáním jsem zatím nic nenašel.....jak přesně se to zamrzání projevuje? Během hraní? nebo se to kouše při nastavování ale při hraní to pak běží?

díky

Naproti tomu mě láká těch 6 výstupů

Nadruhou stranu ta DS 34 je ještě o 1/3 levnější a možná že by ty 4 výstupy stačily no ještě uvidim. Jak je na tom se spolehlivostí při hraní? To že občas při nastavování něco mrzne je celkem v pohodě u takhle levných přístrojů, hlavní je, aby to pak spolehlivě hrálo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 črc 2010 20:35 

Ondro, počkej do zítra. Já to vyzkouším tak jak mi tu bylo konečně snad správně povězeno, a když to bude podle popisu pracovat správně, nasypu si trochu popela na hlavu, a zas trošku DS pochválím. To že vevnitř je to čína, a pájení z mého pohledu „strašné“, to zatím vzal čert. Spolehlivost při hraní bez zasahování do nastavení přes komunikaci s PC jsem měl zatím stoprocentní. Navíc jak jsem říkal – zesilovače jely uplně na krev (15NDL76+DE500 dostávaly 570Watt při docela husté limitaci zesilovačem), a nic se nepokazilo, bedny to neodsraly, ani to nijak zajímavě nešumí, takže z té zvukové stránky to za ty peníze můžu opravdu pochválit už teď.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 črc 2010 07:00 

.

Naposledy upravil BVa dne 06 lis 2010 17:11, celkově upraveno 1

Offline Profil  

PříspěvekNapsal: 14 črc 2010 11:04 

Ano, tak jsem to vyzkoušel. Z velké části si sypu popel na hlavu. Sic nejde vyvolat preset z DSP do PC bez toho totálního vytuhnutí, ale úprava i ukládání online pracuje a reaguje. Nereaguje mi online EQ. Když na basech nastavím -12db, a v zápětí +6db, a reakce je minimální.

//edit

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 črc 2010 12:00 

..

Offline Profil  

PříspěvekNapsal: 14 črc 2010 12:29 

Recall: začlo pracovat, ale přísahal bych, že dělalo problémy. Nebyl jsem sám. Martin to za mé přítomnosti zkoušel na svém notesu, a dopadlo to stejně.
EQ je stále nějaké divné, na vyšších frekvencích se projevuje víc a zřetelněji, na basech se mu nechce především UBÍRAT.
Každopádně se vám povedlo mnoho mých problémů docela solidně odbourat, za což vám děkuji, a doporučím nějaký rozumnější návod zkonstruovat, ať z toho jsou lidé moudří :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 črc 2010 13:41 

Tak ho pěkně Petře využívej a průběžně prosím podávej reporty.
Teď se totiž dokonce rozhoduju mezi zakoupením 2 ks DS34-a byla by každá na jeden kanál nebo 1ks LEM DX 26, nebo 1ks DCX 2496. Tak snad během toho půl roku vylaboruju nejlepší řešení.

Ještě dotaz(na kohokoliv): Našel jsem rozsah regulovatelného zpoždění u DS 34 jen 0-8ms. Není to málo? Nebo jsem se překouknul? Všude jinde to jde až cca do 1s. Né že bych potřeboval desetiny sekundy:), ale nevím jestli 8ms stačí v pohodě na všemožné slaďování beden? Zkušenosti?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 črc 2010 14:55 

,,

Offline Profil  

PříspěvekNapsal: 14 črc 2010 16:58 

Hm hm, ok. Právě zkoumám na stránkách výrobce ty další typy. Ale docházim k závěru že spíš 2ks toho DS 34, kde získám 8 kanálů na výstupu za cenu nižší než DS 418. Problém je že u každého typu je trochu jiná informace o parametrech....takže se těžko orientuju.

Proto další dotaz na BVa/Petr: U té DS34 je napsáno v manuálu 3 bands EQ on each channel-input
a 5 bands EQ on each channel-output.

:To mám chápat jako 3pásmový EQ pro vstup a 5pásmový pro výstup s nějakými pevnými kmitočty(jaké to jsou?) a volitelným Q?,

:nebo jako 3 pásmové EQ pro vstup a 5 pásmových EQ pro výstup s nějakým kmitočtovým krokem a volitelným Q? A kolik je ten krok, nebo kolik je těch kmitočtů(jsou-li pevné)?

:Nebo tak, že si zvolim nějakej kmitočet na kterým chci ekvalizovat, na něm nastavim Q a takovýchto kmitočtů si mohu na vstupu zvolit 3ks a na výstupu 5ks?

nebo nějak jinak?

díky

Ostatní parametry jsou celkem ok.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]