Poslední návštěva: Právě je 04 kvě 2026 13:58

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 97 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Zesilovače Crest CPX vs. QSC RMX
PříspěvekNapsal: 15 lis 2010 21:09 
Řádný člen

Kraj: ČR - Zlínský
Až budu mít bedny hotové tak to určitě porovnám a poreferuju.
Nějaký čas budu muset odjezdit stím 1450,ale tak ted se dělají jenom indoor akce v malém klubu kde by to stačit mělo....koupě nového zesíku je v plánu jaro/léto

edit//
a co si myslíte o PKN LC2002
http://www.bvaudio.sk/PKN/LC/LC.htm
cena okolo 500E

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 lis 2010 23:45 

Zdravím,
po dobrých zkušenostech se zesilovači PKN Controls (konkrétně XD2500 a XE6000, které mě překvapily rozměry, hmotností a výkonem) jsem se rozhodl i pro řadu LC, ale ve 4kanálovém provedení - tzn. PKNC LC4004.
Zes. řady LC byly dlouho nedostupné, začátkem prosince má konečně přijít, tak už se na něj těším.
Součástí zesilovače je crossover, lze zapojit do můstku, ale tyto funkce moc nevyužiji. Vzhledem k výkonu zesilovače "pouhých" 4x500W/8Ω ho budu používat především na odposlechy, jen vyjímečně na nějaké mini PA.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 pro 2010 16:34 

Nejsem si jistý, jestli zesilovače od PKN nejsou jen takový výkřik do tmy-vím o dvou kusech XD4000, jejichž majitel je rozhodnut je vrátit. Jeden kus se chová "tak jak má", tedy zhruba po minutě sinusového buzení shodí výkon asi na 60%, protože se přehřeje a druhý kus neshazuje výkon vůbec, ale rovnou se zamutuje...
Mike, dal bych si dobrý pozor, možná že na live zvučení s kapelou, kde jsou jen občasné špičky to může vyhovět a stíhá se to dochlazovat, ale pokud bys s tím chtěl dělat techno a třeba hlídal úroveň signálu z DJ pultu limiterem, tak to bude průser, protože "technosignál" se podobá sinusovému buzení víc, než kterýkoli jiný žánr.
Já chápu, že ta 1U velikost, vestavěné crossovery, velký výkon a mizivá váha jsou lákadlo, ale opravdu není všechno zlato, co jako zlato vypadá...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 pro 2010 12:46 

Kraj: ČR - Středočeský
Poprvé čtu negativní hodnocení PKN, zatím byl každý spokojený. A to i ti, kteří do toho pouští "techno signál".

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 pro 2010 13:44 

Ono ho moc lidí nemá, tak třeba proto:).
Něco jinýho je měření sinusem a něco jinýho je hudba.
I když opravdu ty různý techna a hlavně i DnBsy maj často pasáže(a to i několikaminutový) kde je to dost podobný sinu po energetický stránce.....a tady zásadně záleží na co ho používaj-jestli na basy nebo třeba na satelity(kromě toho že na techno).
Chce to používat a kupovat s rozmyslem.
A hlavně si nejdřív pořádně přečíst manuál a zjistit po netu právě ty zakopaný psy v podobě snížení výkonu po nějaké době apod.
Myslím že to s tím výkonem má i nějaký crest nebo crown....teď nevim, takže bych se toho zase tak moc nebál ani u elektroniky:). Ale je pravda že to nebyly 1U ale 2U.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 pro 2010 13:58 

Ondro, nemá. Slušnější modely crestu i QSC(jako HDčka) můžou běžet k limitu nonstop a nevypnou se. S Martinem jsme takový zesilovač donutili k vypnutí až poté, co jsme ho přikryli a zabalili do igelitu, aby do něj necákala voda z vedlejšího bazénku, zatímco červená ledka posvěcovala o sto šest. Problém není v tom, že zesilovač nezvládne běžet do limitu furt. I to je použitelné, jen ať se hraje s větší dynamikou a výkonem co se nepoužívá celý čas produkce. Problém je, že se to děje kvůli teplotě. To je fatální.
Nevím proč je problém použít 2U case s lepšími (silnějšími a zároveň tiššími) větrníky a většími chladiči, aby s tím už problém nebyl. Já jsem si zcela jist, že BV prodává ověřené věci které fungují. Jestli si myslíte, že to stačí, tak si to kupte. Neprohloupíte. Srovnání s dražšími modely klasických výrobců co sem dováží je ale zcestné. Ty kvality leží jinde...

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 pro 2010 15:11 

1U je přeci lákavější:) než 2U.
Ono by to šlo i do 1U ale ten zesilovač by musel zákonitě stát mnohem víc než stojí.

Proč myšlíš nesrovnávat s jinými značkami? Aspoň se udží úroveň:)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 pro 2010 16:02 

Mě 1U lákavější nepřijde. Ne tolik abych za to zaplatil KORUNU. Problém je, že se za to musí platit. Buď penězi, nebo krutou daní tak jak u PKN v podobě tepla k neuchlazení.

Neříkám nesrovnávat. Říkám že to je v jistých ohledech nesrovnatelné, a že porovnáváte jen pár nejzákladnějších parametrů. Je tam ale plno jiných parametrů a vlastností na zesilovači, které třeba přímo "nehrají", ale jisté kvality tam schované jsou, a jsou placené, proto jsou ty ostatní zesilovače dražší než PKN. Jestli takové priority nemáte, není v tom nejmenší problém a PKN je pro vás nejlepší volba. Říct ale, že PKN je lepší, silnější, kvalitnější, menší a lehčí než všechna konkurence za méně peněz, je poněkud krátkozraké.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 pro 2010 16:25 

Tak skúste ten test so sinusovým budením "naplno" trvalým signálom napr. s PL3xx, niečím od LabGruppen alebo Powersoftom, ale niečo so zrovnateľným výkonom,nie 2x500W, budete sa diviť...Niektoré z nich "idú do kolien" za 5-8 sekúnd, výrobcovia to aj udávajú ,aj keď často len malým písmenami na konci prospektov ;) .A majú aj väčšie ventilátory sú v 2U.
Teplota nie je vôbec fatálny problém, lebo pri reálnej prevádzke(hudba, aj silne komprimovaná) sa ten koniec do oblasti, kde by zapracovali tepelné ochrany nedostane (doteraz sa to nikomu nepodarilo,ani pri +33 a 8 hodinách tuc-tuc do limitu..), ale čo reproduktory??
2 Petr Berka
Ty počuješ tie vetráky, keď ide XD4000 do limitu???

Offline Profil  

PříspěvekNapsal: 26 pro 2010 16:57 

Problém je, že se to tam dostane. Pod plnou zátěží na nízké impedanci padají Cresty, padají "slabší"(nejen výkonově) QSCčka a padá i PKN.

Já počuju větráky když je ticho, nebo se řečnění. Není to ale jenom o tom jestli slyším nebo ne. Větráčkům s vyššíma otáčkama se dřív přirozeně vyjebou ložiska a musej se dřív měnit. Hůř se s nimi manipuluje a čistí, dávají méně vzduchu. Umím zkritizovat všecko :-)
Není tam nic pozitivního než velikost, tak proč to dělat. S konzervativcem jako jsem já se nemůžete ani snad domluvit, a chyba není ve Vás nebo snad v tom produktu. Je to o tom, že se nemůže zavděčit všem které zajímá něco víc než kolik decibel z toho umí lézt.

Nechtějte abych sem postnul fotky pájení toho DSP, když jsem ho otevřel, nebo kvality potenciometrů a komponent, a jejich montáže na nastavování přístroje. To porovnání s konkurencí za desítky tisíc prostě nezkoušejte. Je to někde jinde. Tam jim na tom totiž záleží.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 pro 2010 17:11 

Co reproduktory? Nerozumim.

Já si naopak myslim, že teplota fatální problém je a to zcela zásadní a u všech zařízení.

Asi se ale shodnem na tom, že netřeba aby zes. dával nějakej RMS výkon trvale. To je plejtvání matrošem.

Otázka taky je, proč třeba snižuje výkon, protože se přehřeje koncák, nebo spínanej zdroj?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 pro 2010 17:31 

Kraj: ČR - Olomoucký
Ohledně teploty je nejlepší do racku instalovat dolů i nahoru 3U ventilační záslepky a narvat do každé 2-3 120mm ventilátory. Udělá to hodně. Celej rack pokud je nějak uzavřenej (napájení, výstupy a vstupy přes konektory na 19"panelu) se tím "natlakuje" a vzduch nemůže unikat jinudy než přes zesáky a tím pomáha chlazení. Když to dobře uděláte tak je to i relativně voděodolné.

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 pro 2010 20:09 

Zabrat 2x 3U je dost nepraktické, ono by stačilo použít i 80mm ventilátory - tzn 2x 2U, ale i to je dost...

Mě by také vůbec nevadilo kdyby ty zesilovače byli 2U, chladilo by se to opravdu lépe - větší ventilátory i chladiče by mohli být větší, navíc výrobně by to bylo jednoduší - nebylo by třeba použít tolik filtračních kondů.

Zajímavé je, že PKN mají ventilátory otočené tak, že vyfukují vzduch ven a nehoní ho dovnitř jako tomu je snad u všech zesilovačů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 pro 2010 20:26 

Není to tím, že mají větráčky na opačné straně?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 pro 2010 20:31 

Jak na opačné straně? všechny zesilovače mají ventilátory zezadu a honí vzduch do zesilovače, u PKN honěj vzduch ven.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 pro 2010 20:36 

Já jsem se už setkal se dvěma kusy porouchaných XD6000.První odešel při živé hudbě, po několika minutách provozu a druhý odešel na techno akci asi po hodině hraní. Basovky byly ode mně a nutno poznamenat ,že reproduktorům se nic nestalo.
Neznám zapojení zesilovače a ani použité komponenty,ale vím ,že udržet vysokou úroveň kvality a spolehlivosti je u sériové výroby snad to nejtěžší.Kdo to kdy zažil ,tak ví,jak je dnes těžké udržet kvalitu vstupních komponentů.Většina z nich se dělá v Číně a nechtějte ani vědět čeho jsou ti žlutý šmejdi schopní..
V žádném případě nechci polemizovat o parametrech zesilovače.Doufám,že Maďaři budou schopni výrobu dlouhodobě udržet..

Offline Profil  

PříspěvekNapsal: 26 pro 2010 22:30 

Kraj: SR - Nitrianský
To že ventilátor vyfukuje horúci vzduch von a nie do vnútra je logické.Jednoducho odvádza teplo z chladiča von a nie naspäť.A keď to tak je,určite tam je ďaľší ventilátor ktorý opäť odvádza teplý vzduch von.S vháňaním vzduchu dovnútra som sa stretol zo zosilňovačmi Crest CPX ale tam je to zas ináč riešené.Majú veľkú plochu odvádzania teplého vzduchu z prednej časti a nie nadarmo je chladič do písmena V.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 pro 2010 22:54 

Úplně stejně je to u QSC, jen bez toho V.... PKN má i fotky vnitřku, a je to opravdu jak říká Martin.
Odvod tepla z chladiče je mnohem méně účinný, než přívod čerstvého vzduchu. Nikdo teplo samozřejmě neodvádí. Až na PKN :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 pro 2010 06:31 

No on Láďa Bunta moc dobře ví, že já digitály nemám moc rád :-)
Užil jsem si toho poměrně dost u autozesilovačů vyráběných pod dohledem Recotonu v Číně /ostatně co se tam dneska nevyrábí, myslím že i ty Wimy, kterých jsou PKN plné/. U autozesilovačů se silně projevoval pumping effect i při dobře dimenzovaných měničích a pokud něco odešlo, sebralo to sebou i reproduktory, přestože to mělo robustní výstupní relé a poměrně prosmyčkovaný systém ochran. Snad nejhorší, co jsem zažil, byly v Číně vyrobené autozesilovače okolo 1kW, vyrobené s moduly Tripath. Tam byl problém ten, že to bylo dosti háklivé na esr blokovacích elytů a jakmile uplynul rok a půl, zesilovače chcípaly jeden po druhém /byla to řada Phase Linear Opus 1 až 4/. Jediný poslední mohykán, což je ale klasické Dčko s výkonným měničem, je MacAudio Fearless One. Ty zatím všechny chodí a neserou se.
S PKN je zatím poměrně málo zkušeností, tak nebudeme předbíhat a počkáme si na zprávy z terénu. Něco už předeslal Petr Vinš, nějaké zprávy o dvou neposlušných XD4000 mám i odsud z východní Moravy. Tak uvidíme.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 pro 2010 13:28 

Petr V.: Nevíš k těm závadám něco bližšího? Docela by mě zajímalo co v těch zesilovačích odešlo.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 97 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]