Poslední návštěva: Právě je 04 kvě 2026 13:52

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Externí PC zvukovka + zesilovač + 15 reproduktorů
PříspěvekNapsal: 11 srp 2011 23:30 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Zdravím
Pomáhám známemu dát dohromady salon kde já teď potřebuji komplexně vyřešit zvuk. Je několik místnosti a bude tam celkem 15 reproduktorů. Moje vize je taková, že budu mít notebook a externí zvukovku, dále taky nějaký zesilovač který bude propojen s repro po celem salonu.

Doporučite mi nějaké vybavení? Já se tim zabával jen jako domáci uživatel, ani nevím čim se maji reproduktory propojovat, myslím propojení od zesilovače. Jestli tam má byt nějaký koaxiál nebo co tam dat?

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Externí PC zvukovka + zesilovač + 15 reproduktorů
PříspěvekNapsal: 12 srp 2011 00:11 

Kraj: ČR - Středočeský
Nic proti Tobě, ale pokud o tom nic nevíš, tak by se tím měl zabývat člověk, který o tom něco ví. Sice můžeš namítnout, že fórum od toho aby jsi dostal radu jak to udělat, ale jak jsem pochopil, tak jde o nějaký podnik, takže nainstalované ozvučení by nemělo být nějakým pokusem domácího bastlíře. Špatných instalací spousta a to bohužel i od "renomovaných" firem.
Máš-li zájem, tak mě kontaktuj, nejlépe telefon 777681296.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2011 09:07 

No děkuji tedy za názor ale o nějaké High-end nároky nejde a hlavně já bych chtěl toto vše proinstalovat sám, mně to zajima.

Pokud na fóru nedáváš rady a jen posílaš telefonní čísla, tka bys měl zalořit svoje webové stránky a prezentovat se tam jako samostatný živnostnik. Mně to připadá že na fóru vyhledáváš kšefty

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2011 09:26 

Ono ale nejde navrhnout nějakých 15 reproduktorů a zesilovač, když nevíme vlastně nic!
Je to jako navrhovat auta zákazníkovi, který chce prostě "auto". Kruci těch je!
A možná ani nepotřebuje auto, a ty nepotřebuješ 15 reprobeden.
Popiš pořádně situaci a místo, kde se má audio instalovat a co se s ním má reprodukovat.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2011 09:41 

No je tam několik mistnosti dle situace, je tam buď jeden repráček nebo dva nebo tři. Hrát se bude jedno a to same pro celý salon, takže ta zvukovka může byt jednokanálova nebo pokud to nebude moc drahé tak vícekanálová. Taky by bylo fajn pokud by to šlo na zesilovači nebo na zvukovce regulovat výkon jednotlivých reproduktorů aby se ten zvuk nastavil aktuálně dle situace pro každou mistnost.

CO BY MĚ ZAJIMALO NEJVÍC
Jak se řeší propojování reproduktoru s zesilovačem nebo zvukovkou (v připadě že zesilovač nepotřebuji). Tedy já mám doma repro propojené obyč kablíkem 2x0,75 nebo tak něco. Tak nevím jestli se to děla stejným způsobem nebo se to děla nějakým Coaxiálem. Vzdálenost do nejvzdálenejší reproduktoru bude cca 15 metru

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2011 10:53 

Kraj: ČR - Olomoucký
Zaprvé: Nevím proč by tady Martin nemohl vyhledávat kšefty.

Zadruhé: Je sice krásné, že tě to zajímá, ale mě taky nepustí v Temelínu k ovládání reaktoru i když mě to zajímá.

Zatřetí: V tvém případě je nutné použít 100V rozvod, protože typuju, že kabely budou docela dlouhé. Na 100V potřebuješ speciální zesilovač a speciální bedny. Ozvučení se řeší zónově, tzn že každá z místností představuje jednu zónu a dají se samostatně regulovat. Pokud by se jednalo o kratší vzdálenosti, tak stačí normální nízkoimpendační rozvod. My ale vlastně nevíme vůbec nic, jen to že tě to zajímá.

Začtvrté: Nebudu tady psát víc (a asi nikdo další) dokud nenapíšeš kolik je na to peněz a nenakreslíš nám plánek místností a jejich budoucí využití.

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2011 11:16 

Pokud je nejvzdálenější místo 15m, tak 100V rozvod není třeba.

Není to o žádnem high-endu, ale o tom, aby ta instalace byla nějak smysluplná. S prominutím nemáš tušení ani jakým kabelem bedny propojit, pokud bys aspoň trošku tušil, tak budeš vědět že koaxiál je blbost a dvou linka o průřezu 0,75mm2 je na 15m nepoužitelná, protože by měla příliš velký odpor, to je fyzika ze základní školy...
Je hezké že Tě to zajímá, ale jak už napsal takovou instalaci má řešit člověk, který tomu rozumí, nicméně nikdo Ti nezakazuje aby jsi u toho byl a něco se naučil.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2011 20:06 

15m vzdušnou čarou ještě neznamená 15m kabelu. Opravdu jsme se nedozvěděli konkrétní věci. Možná je to I hodně nepříjemné, být takhle agresivně zpovídán, ale to má svůj důvod. Jistě jinde najdeš přijemnější partičku cápků kteří nepotřebují vědět vůbec nic, a poradí levné řešení na všechno. Tam by si ale každý měl “držet peněženku oběma rukama”, protože řeší úplně něco jiného než zákazníkův problém…

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2011 20:19 

15 reproduktorov,a nie 100V rozvod a jeden zosilňovač..Alebo to kombinovať nejako sérioparalelne (ale to by chcelo 16 reproduktorov, rovnakých), pričom sa to nijako nebude dať nezávisle regulovať, maximálne štvorice, alebo to bude systém "kolotoč" a nešťastný koniec bude (chvíľu...) hrať do 0,5ohmu. A potom sa obrátiť na niekoho, kto to vie.

Offline Profil  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2011 20:40 
Zabanovaný

za sebe navrhuji šestikanálový zesilovač Rane Ma 6 a nainstalovat ,,jen,, dvanáct reproboxů postavených na zakázku u MartinaS. :)
bazarový rane se dá sehnat za +- 15 tis, ale jak tak čtu tazatele, předpokládám, že skončí u aktivních bedniček k počítači, nebo paskvilů typu omnitronic, dexon atd :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 srp 2011 09:42 

To se to tady rozjelo zatim co jsem tu nebyl.

Takže o víkendu jsem tam pustil dvojlinku 1,5mm nestíněnou. Rozvody předpokládám budou 100V jak mi poradili v jednom obchodě.

Počet repoduktoru mezitím narostl na 17 ks.

Rozpočet na celou akci mám 70 tisíc -+10%

Zón budu mít 5, takže já jsem koukal na nějaké 5ti zónové stanice ve 100V provedení. Asi ji dám do racku, přehrávání bude z nějakých modulů kteří uměji hrát mp3 přes SD nebo USB nebo přes nějaké externí přehrávače typu iPod

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 srp 2011 10:50 

100V není až tak nutné, do 20m se to dá klidně natáhnout 2x2,5mm2 bez 100V. 100V celou instalaci docela dost prodraží. Případně by se mohlo 100V natáhnout jen něco.
Stále nechápu proč je lichý počet reproduktorů? Nebo tam je počítáno s nějakými subwoofery?
Bez znalosti prostoru a požadavků nemá smysl tady nic řešit. A na rady v obchodě pozor, prodavač tomu většinou prdlačku rozumí a nebo poradí něco, jenom aby prodal čeho se potřebuje zbavit...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 srp 2011 01:46 

Do vzdálenejších míst to bude vzduchovou čárou tak přesně 20 metru ale ten kablík bude o něco delší, tak 25-30. Já jsem už každopádně koupil dvojlinku a už jsem to i částečně natáhnul. Teď zrovna řešim tu ustřednu a reproduktory tak pokud by někdo měl nějaké nabídky tak bych to uvítal

Martin S. píše:
100V není až tak nutné, do 20m se to dá klidně natáhnout 2x2,5mm2 bez 100V. 100V celou instalaci docela dost prodraží. Případně by se mohlo 100V natáhnout jen něco.
Stále nechápu proč je lichý počet reproduktorů? Nebo tam je počítáno s nějakými subwoofery?
Bez znalosti prostoru a požadavků nemá smysl tady nic řešit. A na rady v obchodě pozor, prodavač tomu většinou prdlačku rozumí a nebo poradí něco, jenom aby prodal čeho se potřebuje zbavit...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 srp 2011 08:41 

Nevíme nic o prostoru, požadavcích, stále nebyl objasněn lichý počet reproboxů, takže není co radit. Než vůbec začneš tahat kabely, tak máš mít vypracovaný nějaký plán, jak co celé bude řešené. Ne, že natáhneš někam nějak kabely a pak začneš reřešit, co na ně vlastně připojit. Děláš to úplně obráceně, přesně proto jsem Ti nabízel odbornou pomoc, i když ne zadarmo, ale zadarmo ani slepice nehrabe...

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]