Protože růžovoučký je přece lepší
Mám dojem že tenhle zes měřil před pár lety Danhard a podrobné výsledky v různých režimech nabonzoval ba svetelektro.com a dopadlo to hoooodně moc špatně. Jestli mě paměť neklame tak když to budu volně interpretovat trvale to nejde zatěžovat skoro vůbec protože se to pak smaží ve vlastní šťávě, nějaký výkon to dodá ve špičkách a když se to hulí déle jak 5min tak děj se vůle boží. Bylo to myslím v tom vláknu s Tatrmanem když tam obhajoval to svoje perpetum debile. Pokud už tedy nebylo preventivně smazáno.
Tak jsem to dohledal - výcuc z threadu a několika příspěvků
Tak mereni na IMPACT 600:
zadny detektor minima a maxim jsem nedelal, houpani zdroje je dostatecne citelne na osciloskopu, nebo na rychlem DVM.
Zesilovac ma udavany vykon 2x 256 Watt RMS an 4 Ohm (2x 600 Watt max. an 4 Ohm).
Toroidni trafo podle rozmeru 400VA (je asi o 1/3 vetsi nez 300VA z GME).
Odber ze site naprazdno (bez pojistek na sekundaru) 30mA.
Jisteni primar 3AT, sekundar 2x8AT
Na stitku uvedene akorat napeti vinuti 43V a je to napeti naprazdno.
Filtrace 2x10G/63V, usmerneni mustek ze 6A diod.
Po usmerneni bez vybuzeni na kondech 57V, proud sekundarem pod 0,1A tudiz i minimalni "rezie" a klidovy proud obou koncu.
V tomto stavu impulzni vykon v jednom kanale kolem 50Vp/4R, coz je vice nez 600W
Pri vybuzeni do limitace v jednom kanalu pada napeti na kondech na 46V, vystupni vykon 40Vp/4R neco tesne nad 200W sinus.
Pri vybuzeni do limitace obou kanalu pada zdroj na 42V a vyst. vykon cca 2x160W/2x4R.
Pri vybuzeni na 2x25W/2x4R pada napeti na 48V a spickovy vykon v tomto stavu 42Vp, tedy 440W/4R.
Proud primaru ef 1,8A,
po 60min provozu ma trafo 80C a chladice 110C.
Chlazeni je nucene vetrakem, ktery je slyset.
Pri buzeni hudebnim signalem, bud Suzi Quatro 48 Crash, nebo album Paranoid od Black Sabbath napeti v energeticky bohatych pasazich pri hlidani aby to nelimitovalo lita nekde 50V- 47V na kondech, otepleni trafa a chladicu zhruba stejne, trafo 75C a
chladice litaji az k tem 110C, kdyz je tam stavnata pecka
Abysme si nepletli pojmy, tech 600W je okamzity spickovy vykon, to uz tak byva, ze pro sinus s kratkodobym efektivnim vykonem 300W je spickovy vykon dvojnasobny.
A PMPO je primo osminasobek
Jinak chovani zdroje bylo v souladu se statistikou tech wav souboru, u 8 alb od Black Sabbath se pohybovala efektuvni hodnota v rozsahu 0,26 - 0,22FS pro nektere pecky i pres 0,35FS.
V prekladu pro Federmanna: stredni efektivni vykon celeho alba byl 1/7 az 1/9 efektivni hodnoty vykonu sinu s max amplitudou limitace prevodu a to i s mezerami mezi skladbami, nektere skladby mely tento pomer i pres 1/5. Je to remastr z LP.
Ta skladba Suzi Quatro 48 Crash byla z MP3 a rozbalena do wav mela statistiku mekkci, jen 0,18FS, ukazalo se ale, ze dekodovanim te MP3 vznikaji spicky, ktere v puvodnim wav nebyly, a ty po normalizaci k FS snizi prumernou ef. hodnotu. S jinou verzi prehravace a s mp3 v lepsi kvalite byly ty spicky potlacene, ale statistiku jsem uz nedelal.
Ten
zesilovac s 400W trafem byl schopen dlouhodobe efektivniho vykonu 2x25W/4R a kratkodobe (cca 1min) 2x160W/4R na kraji limitace.
Pri vykonu 2x50W/4R jsem ho musel vypnout po 10 minutach, na chladici bylo 130C, ochranu proti prehrati to nema.
Chladic je s vetrakem, ale nedostatecny 2xprofil 90x25x150 proti sobe do tunelu.
"Při vybuzení na 2x25W/2x4R padá napěti na 48V a špičkový výkon v tomto stavu 42Vp, tedy 440W/4R."
Při napětí na zdroji 48V umí ten zesilovač v limitaci krátkou špičkou 42Vp na výstupu, tedy špičkový okamžitý výkon 440W/4R.
Prostě když je buzený hudebním programem se středním ef. výkonem 2x25W, tak poklesne napájení k 48V a výkonové špičky k limitaci jsou jen 440W.
Těch 600W/4R, které jsou ve stavu bez signálu, můžu využít jen cinknutím na triangl na začátku skladby
Taktéž limitace byla hlídána u "nejhlasitější" skladby a na takovou úrověň bylo potom přehráváno celé to CDčko, tentokrát už bez clipu.