Poslední návštěva: Právě je 29 lis 2025 18:28

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 148 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Ceny starých audio komponent a překupnictví
PříspěvekNapsal: 07 lis 2013 13:12 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Tak tohle může zapůsobit leda na někoho, kdo vlastně neví, co reprák je...
Děkuji za pozornost...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 lis 2013 14:52 

Píšete hifiklubí román, jo? :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 lis 2013 15:27 
Řádný člen

Kraj:
1.) Nelze do hmotnosti kmitacího systému započítávat kompletní hmotnost závěsů, jelikož ty nedrží jen na membráně/cívce. Výsledná hmotnost jak ji reproduktor "vidí" z pohledu jeho pohonu je tedy menší a odpovídá přibližně hodnotě, kterou jsem uvedl.

2.) Nelze počítat s tím že by kmitací systém reproduktoru vykonával čistě pístový pohyb, tudíž se nelze zaměřit jen na hmotnost a ignorovat ostatní vlivy. Takto se na to lze dívat třeba u subwooferu nebo nízkoděleného třípásma, kde ostatní vlivy můžeme véce či méně zanedbat, ale ne u klasického dvoupásma s dělící frekvencí v obvyklém rozsahu. Obecně platí že čím je frekvence vyšší, tím větší vliv tyto faktory mají. Kdyby ty bedny byly tedy třípásmové pak by tato úprava byla opravdu jedno, jelikož by se jednalo o estetickou záležitost. DM601 S2 mají dělící frekvenci udávanou dosti vysoko 4KHz (tedy nad obvyklý rozsah) s tím, že je třeba sledovat dle strmosti výhybky minimálně ještě to, co se děje oktávu nebo i dvě za dělící frekvencí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 lis 2013 17:09 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Ale podívejte, jak šikovně Herr Dworzaczek odvedl pozornost od faktu, že prodává průměrné produkty v nepůvodním stavu, přičemž je propaguje vzletnými slovy, ke své literární tvorbě.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 lis 2013 17:44 

Kraj: ČR - Jihomoravský
dobrý den, děkuji za reakci; dokážete si prosím představit, že by nějaká jiná interpretace tohoto hifi faux-pas mohla znít zhruba tako - v široké nabídce mnoha výrobků (zhruba 10-15 reprosoustav, často zánovní zboží v originálních obalech a od prvních majitelů, čemuž často odpovídá i jejich vyšší cena) se objevila i jedna reprosoustava BW s neoriginálními vrchlíky, přičemž kupující označil stav této reprosoustavy slovy "chvalitebný až dobrý, detaily telefonicky" což může být diskutabílní/zavádějící stejně jako vliv této náhrady. Pan Dvorzaczek dále nabízí doživotní servisní podporu na zboží, které prodává, což může také být diskutabilní až zavádějící, stejně jako popisy v jeho aukcích, které jsou také diskutabilní až zavádějící, narozdíl od závěrů a příspěvků některých členů tohoto threadu, které rozhodně zavádějící ani diskutabilní nejsou :P

aneb, když už jste se pasoval do role soudce, opravdu myslíte, že by Váš předešlý soud bylo možno označit slovy "moudrý"? nebo "objektivní"?

REM: pozornost jsem řízeně odvedl již dříve (viz "reklama v televisi"), ani jsem netušil jaký bude mít ohlas. Ona reklama má vždy ohlas. Dnes se tu napřiklad zničehonic prodalo pět tuctů B&Wček, jestli to tak půjde dál, bude muset příští valná hromada zvážit pořízení lakovací linky :P

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 lis 2013 17:56 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Kde jste vzal, že jsem se pasoval do role soudce? Pane Dvořáčku, já si můžu dovolit luxus ryze subjektivních názorů, tak se s tím prostě smiřte a nesnažte se nás všechny přesvědčit, jaký jste vy vlastně filantrop a mecenáš :D .

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 lis 2013 18:17 

děkuji pane Laminate za neodpověď na můj "dotaz na tělo", který, jak se ukázalo, zůstal dotazem řečnickým. I to je však odpověď.

zůstávám s pozdravem a úctou
t.d.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 lis 2013 18:26 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Nevím, co pořád řešíte.
Mně vůbec nevadí, když se prodává věc opravená nebo upravená, ale považuji za slušné na veškeré změny upozornit.

Sám i když prodávám věci s podstatně nižší hodnotou, zmiňuju vždycky všechny vyměněné či narovnané prachovky nebo nastříkané faceplaty. Fackovala by mě hanba, kdybych se o provedených opravách nezmínil, i když vím, že to 90% kupců stejně nepozná a je jim to (u starých repráků za tři kila do letitých reprobeden na chalupu) stejně fuk.
Je to jako prodávat bourané a opravené auto a neříct to. Nejde o funkčnost - ta je samozřejmě zachovaná.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 lis 2013 21:41 

uh! tak už mi to asi došlo, po čem celou tu dobu voláte....omlouvám se, že jsem byl tak zaslepený a natvrdlý a přiznávám svoje lidské i profesní pochybení. Na základě dnešních a včerejších vstupů v této diskusi jsem provedl následující korektivní akce:

okamžité korektivní opatření (dále jen OKO):
OKO1: změna textu/znění aukce vč. jejího popisu, úprava ceny

systémové korektivní opatření (dále jen SKO):
SKO1: u nově vytvářených aukcí nebude používáno slov "hi-end", "výborné", "vynikající", "famózní" a "šmoulózní"
(pozor, neplatí u aukcí, které se znovuvystavují, či při jejichž vystavování použito jest zavedených templates)
SKO2: v případě nutnosti technických zásahů budou tyto předem konzultovány se užším výborem tohoto fóra (nebojte, jedná se spíš jen o ca jeden, možná dva nebo tři případy ročně)

děkuji tedy tímto všem zúčastněným za maximální možnou korektnost a veškerou projevenou konstruktivní kritiku, ale i zá Váš investovaný čas a věřím, že tyto podněty povedou k neustálému zlepšování nabízených služeb, ale i vystupování nás všech v podobných diskusích. budu zároveň vděčný i za jakékoli další/budoucí připomínky a náměty

s přátelským pozdravem

tom
www.hifiklubbrno.cz

PS jinými slovy - ano, byl jsem u prezidenta, přiznávám se... říkejte mi "Švejku",é teda "Hašku" :oops:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 lis 2013 23:03 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Boha jeho... Tolik řečí kvůli takové pitomosti.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 lis 2013 23:55 
Řádný člen

Kraj:
Když to tak čtu tak tak nějak lituju že jsem se do toho nechal takhle blbě zatáhnout na nepodatatné úrovni. Ransom vystihl podstatu nejlépe a nejstručněji.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 lis 2013 12:11 

ransom píše:
Nevím, co pořád řešíte.
Mně vůbec nevadí, když se prodává věc opravená nebo upravená, ale považuji za slušné na veškeré změny upozornit.

ok, teď tedy zas trochu vážněji. Víš, Ransome, tohle si může dovolit někdo, kdo tu a tam někde něco prodá a není tak trnem v oku konkurentům, notorickým závistivcům či stěžovatelům a jiným "aukro-stalkerům". Takhle já to bohužel dělat nemohu, protože většinou tím jenom zvyšuješ pravděpodobnost, že si podobné informace všimne tak akorát nějaký nechci-řict-kdo viz výše, který pak na Tebe zvesela začne veřejně plivat na nejrůznějších fórech, jsa skryt v anonymitě svého nicku, přičemž pak vůbec není těžké strhnout lavinu dalších emocí (šmárjá, dyk to bychom nebyli češi, že jo). Bohužel tento thread se toho stal dalším vice než názorným příkladem a troufám si říct, že by se tu někteří zůčastnění mohli za svá vystoupení klidně i stydět.

A opravdu se neboj, moji zákazníci se v pravý moment dozvídají vše, co je potřeba a já se vždy budu snažit být jejich dobrým partnerem, protože mi záleží na tom, aby byli spokojení a aby se třeba i vraceli, ...zvláštní, že? Přijde mi to (alespoň tedy mezi vzdělanými lidi) takové logické a samozřejmé, podle mne to v obchodě dlouhodobě snad ani jinak nejde, nemyslíš?

Pokud by přesto ještě něco nebylo na mém konání zcela jasného, klidně chlapi pište. Upřímně se ale divím, že vás to tak dlouho baví...i mně to bere čas.

tom

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 lis 2013 12:19 

Hifillubbrno: je to celé skoro zbytečné. Mi tady stejně nebudeme vaším podstatným odběratelem, tak je marné vyvíjet úsilí kvůli zákazníkovi, který nekoupí. Mějte nějakou hrdost, a dělejte jak jste dělal doposud. Svět není černobílej, a ne všichni mohou prodávat top produkty.... Jestli se vám to nadávání nelíbí, tak to nedělejte, a jestli se vám jen nelíběj ty lidi, co si toho všimnou, tak máte smolíka, tady si nějaké nároky na umlčování negativních názorů neuplatníte. Na foru pro motorkáře by s Vámi asi byli hotovi rychle...

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 lis 2013 12:33 
Zabanovaný

Kraj: ČR - Zlínský
Však to je banda buzounů, co naplat že máj mašinu? jinak to jsou špinavci.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 lis 2013 12:42 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Já bych řekl, že nemá smysl přesvědčovat nikoho a tím myslím oboustranně - mě toto jednání připomíná notoricky známého překupníka Jardu K, přestože bych připustil možnost mírného rozdílu, pokud p. hifiklub nechává věci před prodejem prohlédnout odborníkem, nikoli jen sám (o čemž by se dalo spekulovat a pochybovat) - pak by byla snad pochopitelná vyšší cena... Nicméně je věcí každého, jestli bude něco od nějakého překupníka brát, protože je tu možnost přímé koupě např. na ebayi klidně za poloviční nebo ještě menší ceny, speciálně pro němce je to opravdu spotřebka a zbavujou se toho mnohdy za pár šupů, tak potom proč to brát na aukru... Ono se stačí podívat na ty tržní ceny, jak bylo výše psáno, ale nejen u nás - to udělá jen blbec... Když něco chci sehnat, tak snad zjistím napřed všechny možnosti, než že to vemu předražené od šmelináře. Je fakt zajímavé, že se to tak tady rozjelo a vesměs o ničem.

Ostatní: Denon DVD 3910, TU-1500AE, DCD 715, DRM 540, Dual CT 1462

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 lis 2013 13:05 
Zabanovaný

Kraj: ČR - Zlínský
šmelinář se mi moc nelíbí.Spíš dodavatel elektroniky pro kastu lidí, kteří si neumí zajistit něco sami, toto funguje roky v celém světě. Otázka co chudýma hifistama?to je problém něco chtít a nemět na to.Apak psát celé romány o tom.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 lis 2013 13:16 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Dobrá tedy, dodavatel - ohledně chudých hifistů je ale právě toto ne ta zrovna nejlepší cesta... Dneska je rozdíl v tom, že na to nikdo nemá monopol, sám vím o více lidech, pro které není žádný problém něco sehnat ze zahraničí a zmínili se o tom např. jen tak mezi řečí, ale oproti "dodavatelům" na tom nepotřebují takhle vydělávat a funguje tam dá se říct protislužba, nebo jen tak za pivo v hospodě, když to tak řeknu. :) Jistě, problém nastává, když nejde nikoho takového sehnat, ale nic není nemožné, obvykle se stačí pohybovat mezi lidmi a občas i otevřít hubu...

Ostatní: Denon DVD 3910, TU-1500AE, DCD 715, DRM 540, Dual CT 1462

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 lis 2013 13:45 

čau Peťo, s hrdostí problém asi nemáme- nevím jak to souvisí, motorkáři taky v pohodě a 4%ní taky. když už jsme u těch procent a eBaye a Aukra, tak to je loterie jako každá jiná, u zesilovačů a menších drobků odhaduji úspěšnost nákupu realizovaného poštou tak na 70-100%, u beden tak 50-70% a u gramců 10-50%. Soudím podle toho, s čím vším za mnou lidi choděj (utržený magnety, zteřelý závěsy, rozlámaná ramínka a vysypaná ložiska, o plexi krytech ani nemluvě, prasklé DPS, vyravaná trafa...), já je vracím zase zpět, protože nejsem komerční servis; Vám to neva, vy si to mezi sebou opravíte, ale tady pan František Novák z Hloubavé Lhoty na to žaludek (=nervy/čas/peníze) jaksi už nemá.

no a vypadal jsem snad někdy, že tu hledám nějaké nové zákazníky? teď před Vánoci? na repromanii? vždyť žádný Tesla ARO835 v nabídce ani nemám (resp mám ale nedám (citový vztah)). ne, tohle jsem nikdy nepotřeboval, jen jsem okomentoval jednu zkušenost s jistým (ne)opravářem reproduktorů (a to snad ani nebyl nikdo z vás...nebo?!?) a pak se už jen nechápavě vezl (=bránil). A mám-li brát Nobieho krok, že smazal všechny svoje přispěvky v tomto threadu jako gesto usmíření, udělám to taky (to by mi pak asi taky bylo trapné).

...přidá se někdo?

t.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 lis 2013 16:36 

Uff. VKVčka jako prase. Co jinak, jak to jde? Fet, techno, lehké ženy, dobrý? :lol:
Kašlem na to...

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 lis 2013 21:59 

Stejně ale nejlepší jsou na aukru "obchodníci humoristi", jako např. tento:
"Myslím, že nefunguje, to si ale šikovný kutil jistě doma spraví. Kdysi na 1OO% fungovala"
http://aukro.cz/radiostanice-vysilacka-vr22-vr-22-i3652799224.html
Málem jsem se poch*** smíchy.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 148 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]